Der bliver ofte set med kritiske briller på Danmarks Radios pengeforbrug. Formentlig mere kritisk end på andre virksomheders udgifter, fordi det jo er et licensfinansieret public service-medie.

Og senest kom den snart forhenværende USA-korrespondent Johannes Langkilde i spotlyset, da det kom frem, at DR i første omgang havde valgt at betale for transport af Langkildes kones hest til og fra USA.

Det var et beløb på 70.000 kroner. En ordning som DRs direktør for nyheder Ulrik Haagerup efterfølgende kaldte for et 'fejl-judgement', som ikke skulle ske igen.

På trods af at DR i de senere år har været ramt af nedskæringer, fyringsrunder og udflytningsplaner, skriver mediet Journalista.dk, at der er faldet pæne lønstigninger af til flere af public service-mediets chefer.

Eksempelvis har DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn fået en årlig lønstigning på omkring 60.000 kroner fra 2015 til 2016, hvor hun samlet set fik en bruttoårsløn på 3.622.979,04 kroner. Bruttoårsløn dækker over alle udbetalinger, som medarbejderne modtog, før han/hun betalte skatter og afgifter.

Også Ulrik Haagerup, der er direktør for DR Nyheder, har ifølge Journalista.dks aktindsigt fået en klækkelig lønforhøjelse på omkring 33.000 kroner om året. Han kunne i 2016 sætte lidt under to millioner kroner ind på kontoen.

Direktør for DR Medier Anne-Marie Dohm har fået en årlig lønstigning på omkring 29.000 kroner. Det betyder, at hun i 2016 fik en bruttoårsløn på 1.762.730,52 kroner.

Det var dog ikke alle chefer, der fik lønstigninger. Se en oversigt over lønninger her.

Tidligere har Journalista.dk også afdækket, hvordan DR har brugt et større millionbeløb på taxiboner.

Siden 2011 har DR brugt mindst 32 millioner kroner på taxa. Dengang svarede kommunikationschef hos DR, Lasse Bastkjær Jensen, følgende overfor BT.

»Vi har en del medarbejdere, som har indskrevet i deres overenskomst, at hvis de arbejder på skæve tidspunkter, så kan de også tage en taxa til arbejde og fra arbejde. Samtidig bruger vi taxa til at fragte gæster til vores programmer til og fra DR, og dem tilbyder vi taxa til,« sagde Lasse Bastkjær Jensen.

Flere  politikere fra højrefløjen har også tidligere udtrykt et ønske om, at man skærer betragteligt i DRs årsbudget på 3,7 milliarder kroner med helt op til 25 procent. Det kom blandt andet frem i en kronik fra Berlingske i 2016, som Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus alle fra Dansk Folkeparti stod bag.

'Al ære og respekt for det vigtige stykke arbejde, som direktionen udfører i DR, men lønniveauet er ganske enkelt ude af proportioner. Derfor er det på høje tid at udjævne aflønningerne i DR',' lød det blandt andet.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar angående chefernes lønforhøjelser. BT arbejder fortsat på at få en kommentar fra DR.