Forlystelsen 'Crazy Bus' ser ikke særlig vild ud i disse dage, og noget tyder på, at den vil lide en skrot-skæbne, hvis Dot vælger at rive Damhus Tivoli.
Forlystelsen 'Crazy Bus' ser ikke særlig vild ud i disse dage, og noget tyder på, at den vil lide en skrot-skæbne, hvis Dot vælger at rive Damhus Tivoli. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN / MARTIN SYLVEST ANDERSEN
Planerne om at jævne det 80 år gamle Damhus Tivoli med jorden og i stedet opføre et højhus på 14 etager og rækkehuse på den naturskønne grund i Rødovre bliver mødt med en storm af protester

Tivoliet ejes af Dot Wessman - der bor sammen med DFs EU parlamentariker Morten Messerschmidt - og hendes eksmand Tommy. Dot og Tommy Wesmann kan score op mod 30 mio. kroner på projektet.

- Det er med blødende hjerte, vi lukker, siger Dot Wessmann, da BT spørger til de mange protester i forbindelse med lukningen af Damhus Tivoli. Tiden er desværre løbet fra stedet, siger tivoli-direktør Dot Wessmann:

- Det er ikke rentabelt mere.

Men kritikerne siger, at I har ladet det forfalde med vilje?

- Nej, det passer ikke. De har ikke sat sig ind i det. Hvis der er nogen, der har kæmpet for noget, så er det mig. For eksempel med Bakkens Hvile, som jeg har gjort i mange år. Damhus Tivoli har været i vores families eje siden 1936. Og vi har skiftet forlystelser ud. Lavet minigolfbane og hoppeborg. Det kører bare ikke.

 Rød løber ved Cirkus Arena premiere, Bellahøj.

Har I overhovedet regnet på, hvad det ville koste at renovere stedet?

- Men der kommer jo ingen gæster. Vi har prøvet, hvis der er nogen, der har kæmpet for noget, så er det mig. Jeg har kæmpet for f.eks. Bakkens Hvile i årevis. Det er ikke let.

Dot Wesssman og Morten Messerschmidt

Hvis en fond ville overtage det, så du så gerne, at det blev drevet videre?

- Ja, men jeg har prøvet. Og jeg kan ikke drive det mere.

Men hvis andre ville købe det?

- Jo, jeg ville da gerne sælge til nogen. Hvis de vil give den samme pris for det. Men kommunen vil heller ikke drive det.

BAKKENS OSCAR TIL DOT WESSMAN111

Så det handler ikke om, at du kan score millioner på det nye projekt?

- Nej, det er slet ikke det, det handler om. Det er ikke rentabelt mere.

Hvilken pris forlanger I?

- Jeg vil meget nødigt komme ind på økonomien. Det vil jeg ikke, siger Dot Wessmann til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.