Der var lagt op til et slagsmål, men aftenen før parterne skulle til at give hinanden verbale tæsk i retten, indgik de et forlig.

Den tidligere underdirektør i DONG Energy, Jakob Baruël Poulsen, har mere end tre år efter DONG-skandalen brød ud indgået et forlig med sin tidligere arbejdsgiver om sin fratrædelsesgodtgørelse.

Det bekræfter hans advokat, Peter Lambert, tirsdag - samme dag som parterne skulle have tørnet sammen i Københavns Byret - over for BT.

»Jakob Baruël Poulsen havde et krav på løn og fratrædelsesgodtgørelse, og det er så det, vi har fundet et forlig på i går aftes,« siger Peter Lambert.

Da DONG-sagen i marts 2012 begyndte at rulle kom det frem, at fire nøglemedarbejdere, den såkaldte ‘Guldfirer’, af topchef Anders Eldrup havde fået lukrative løn-, bonus-, og fratrædelses-ordninger.

En af de fire var Jakob Baruël Poulsen, der blev kendt som 'Barylen' og som på kort tid gik fra at være en ukendt underdirektør i energiselskabet til at være et af omdrejningspunkterne i den opsigtsvækkende og dramatiske fyring af DONGs administrerende direktør, Anders Eldrup.

DONG-bestyrelsesformand Fritz Schur begrundende netop fyringen af Anders Eldrup med bl.a. Jakob Barüel Poulsens ansættelsesforhold.

I efteråret 2012 stævnede Jakob Baruël Poulsen det statsejede energiselskab og krævede ifølge flere medier at få ca. 20 millioner kroner udbetalt. Siden har Anders Eldrup fået sin fulde godtgørelse, efter han trak DONG i voldgiftsretten. Efterfølgende udtalte Eldrup, at han 'var renset'.

Hvorfor kommer forliget så tæt på, at I skulle have været i retten?

»Det sker tit i retssager, at når man kommer tæt på så skærpes interessen for at finde ud af en løsning. Og det kunne man så i går,« siger advokat Peter Lambert.

Er der tale om det samme beløb, som var fremme for nogle år siden?

»Det kan jeg ikke sige noget om, for forliget er fortroligt. Jeg kan ikke sige noget om, hvad forliget indbærer. Men Jakob er tilfreds, og Dong er tilfreds, så det er som det skal være,« siger Peter Lambert.

I en e-mail skriver DONG Energys presseafdeling, at parterne 'har indgået forlig om efterbetaling af fratrædelsesgodtgørelse.'

Videre hedder det, at 'Jakob Baruël Poulsen opsagde sin stilling i DONG Energy i 2012. Parterne har været uenige om, hvordan hans fratrædelsesgodtgørelse skulle beregnes. Derfor havde Jakob Baruël Poulsen anlagt sag mod DONG Energy. Parterne har nu indgået forlig og som en del af forliget aftalt ikke at kommentere sagen yderligere.'

BT har forsøgt at få en kommentar fra Jakob Baruël Poulsen, der i dag er Managing Partner i Copenhagen Infrastructure Partners, men hans kontor henviser til advokat Peter Lambert.