Foto: Sonny Munk Carlsen

Det er dommens dag for den tidligere 'X Factor'-stjerne Nicoline Simone Møller.

Den 17-årige sanglærke fra Als får ved Retten i Sønderborg i dag ved middagstid sammen med tre medtiltalte i en stor, sønderjysk narkosag dom efter et langt forløb foran dommer og retsformand Peter Urskov og de to lægdommere.

Mens Nicoline Simone Møller er tiltalt for at have båret to kilo kokain fra en bil og ind i et hus i Klingbjerg nær Nordborg, hvor hun kommer fra, er hendes otte år ældre ekskæreste E.B. tiltalt for at have indsmuglet 2,6 kilo kokain fra Tyskland til Danmark, ligesom han er tiltalt for at have "cuttet" stoffet og blandet det op, hvorefter det er solgt videre i en samlet mængde på 5,2 kilo.

Derudover er han tiltalt for flere tilfælde af dødstrusler mod Nicoline Simone.

E.B.s lillebror A.B. er tiltalt for at have hjulpet broderen med at blande kokainen op og for at have deltaget i videresalg.

Den fjerde tiltalte er udover tilknytning til narkosagen anklaget for diverse berigelsesforbrydelser.

Under proceduren for en uge siden argumenterede anklager Henriette Baade for, at Nicoline Simone Møller skal idømmes to til tre års fængsel. Retspraksis er - i tilfælde af domfældelse - at der idømmes omkring seks års fængsel for at fragte så stor en mængde kokain, som Nicoline Simone har gjort.

Anklageren understregede i sin procedure dog også, at retten bør tage hensyn til de formildende omstændigheder i forhold til den unge alsing. Nemlig dels at hun var under stærkt pres fra sin daværende kæreste for at hente kokainen, dels hendes unge alder samt at hun er ustraffet.

Nicoline Simone Møllers forsvarer Joan Vollertsen har i sin procedure talt for, at den unge alsing skal omfattes af nødværge-bestemmelsen i straffeloven, fordi hun var under så stort pres, da hun fragtede kokainen de få meter fra bilen og ind i huset.

Det kan i givet fald betyde straffrihed eller, i tilfælde af en fængselsdom, at den bliver gjort betinget.

Den blot 17-årige Nicoline Simone Møller blev kendt af hele familien tv-Danmark, da hun i sidste sæson af DRs stærkt eksponerede show 'X Factor' sammen med sin musikalske makker Jean Michel stod på dørtærsklen til finalen i den store talentkonkurrence.

Men netop som de to skulle tage sidste step helt op i toppen i musikshowet, trak hun og Jean Michel sig pludselig og uden nærmere forklaring. Kort efter kom det frem, at det var Nicoline Simone Møllers involvering i en stor sønderjysk narkosag, der var skyld i, at de pludselig forlod showet.

BT er i retten og bringer nyt fra dommen omkring kl. 12.30

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.