Torsdag aften besluttede et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, at de historiske gamle slagtergårde i Vesterbro skal rives ned.

Det skriver TV 2 Lorry.

Knap 10.000 skrev ellers under på, at slagtergårdene skulle bevares, hvilket både SF, Enhedslisten og Radikale Venstre også stemte for.

Det var ikke nok, og derfor skal der i stedet bygges en privat boligbebyggelse med 83 familieboliger i fem etager.

Hanne Fabricius er kvinden bag underskriftsindsamlingen. Hun er ked af at se, at moderniseringen ifølge hende ødelægger bydelen.

»Hvis alt gammelt i byen bliver erstattet med luksusboliger, så dør byen. Det har stor værdi for et kvarter, at der er noget gammelt. Det gør byen levende. Jeg går ikke ind for, at København skal være en museumsby, men der skal være en blanding af gammelt og nyt,« fortæller hun til mediet.

Slagtergårdene ved Vesterbrogade, Enghavevej og Sundevedsgade er nogle af Vesterbros sidste oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet.

Baghusene blev oprindeligt brugt til at slagte dyr i, mens slagterne selv boede i forhusene. I dag er der primært kreative småerhverv i bygningerne.

Utrolig ked af det

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur har tidligere foreslået, at bygningerne skulle fredes, men det var ikke muligt, da det er området som helhed og ikke de enkelte bygninger, der er bevaringsværdige. I stedet har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enheldslisten, forsøgt at skabe politisk flertal for en bevarende lokalplan, men uden held.

»Jeg er utrolig ked af, at det ikke lykkedes at skaffe flertal for at bevare det historiske miljø omkring Slagtergårdene til trods for et stort lokalt engagement. Sagen viser desværre, at der nogle gange kan være langt fra ord til handling i politik, hvor mine kollegaer ellers gerne taler om at lytte til københavnerne og at bevare de enkelte bydeles særlige karakter,« siger han i en udtalelse på Enhedslisten Københavns hjemmeside.

Jakob Hougaard, der har været Socialdemokratiets ordfører på området, anerkender ønsket om at bevare Slagtergårdene. Men sammenholdt med de omkostninger, der vil være ved at istandsætte de gamle, stærkt faldefærdige bygninger, mener han, at det nye projekt vil være meget bedre for byen.

»København er en by, der vokser og har brug for boliger. Derudover giver projektet Vesterbro en ny plads, man får lavet en bredere cykelsti på et område, hvor der er brug for det, og i forbindelse med boligbyggeriet skaber man en åben gård i hele karreen, som også bliver en fordel for de beboere, der i dag ikke har en gård,« har han tidligere sagt til BT.