- Jeg har ikke hacket eller kigget nogen over skulderen, siger 20-årig gymnasieelev, der har indrømmet at have ændret på sin og 20 kammeraters danskkarakterer.

- Det er som lægge en 500-kroneseddel på katederet og så gå til pause - den, der fristes mest, vil tage sedlen.

Sådan siger den 20-årige gymnasieelev, der i sidste uge blev idømt 30 dages betinget fængsel for at gå ind på Solrød Gymnasiums IT-system og ændre sin egen og 20 klassekammeraters karakterer i dansk, til b.dk.

Forsøget på at fuske med karaktererne skete før sommerferien, kort før klassen skulle til eksamen i 3. g.

Den 20-årige elev blev omgående bortvist fra skolen og fik ikke lov til at gå til eksamen. Han er netop begyndt forfra på 3. g på et nyt gymnasium.

Ifølge eleven var lærerens password til skolen IT-system blevet spredt blandt klassens elever, efter at læreren var kommet til at røbe det i forbindelse med en emneopgave.

- Der var rigtig mange, der kendte koden - det er ikke mig, der har smugkigget nogen over skulderen eller været et geni til at hacke mig ind, siger han til b.dk.

Men hvorfor det netop blev ham, der lod sig til at friste, kan han ikke forklare. Han havde ikke engang selv brug for den højere karakter. Og endnu mindre kan han forklare, hvorfor han ændrede karaktererne hos 20 klassekammerater.

- Jeg vidste godt, at det var forkert, men jeg tænkte mig ikke om. Det var drengestreger, groft sagt, jeg var ikke ved mine fulde fem, det ligner mig ikke at gøre sådan noget, siger han.

Da forsøget på karakterfusk blev afsløret, gav gymnasiets rektor i første omgang den skyldige frit lejde til at melde sig. Da det ikke skete, gik han til politiet, og først da valgte den 20-årige at melde sig.

- Det var altså ikke politiet, der fandt mig. Da jeg hørte, at rektor var gået til politiet, gik jeg selv op og sagde, at det var mig, og at jeg var ked af det, siger han.

I dag fortryder han sin tankeløshed, og han synes ikke, at straffen på de 30 dages betinget fængsel er for hård.

- Nej, jeg er klar over, at jeg har gjort noget dumt. Det kunne have haft alvorlige konsekvenser. Men nu er sagen afsluttet, og jeg prøver at lægge det bag mig, siger han.

Den 20-årige gymnasieelev har ønsket at være anonym for ikke at få ødelagt forholdet til sin nye skole og sine nye lærere. B.dk kender hans navn.