I tirsdags mistede en 11-årig pige på tragisk vis livet under et besøg i den britiske forlystelsespark 'Drayton Manor', da hun blev slynget ud af en forlystelse. Ulykken har resulteret i, at Legoland i Billund har valgt at lukke en lignende forlystelse.

»Vi har lukket forlystelsen 'Vikings' River Splash' midlertidigt, fordi det er normal procedure at lave en vurdering af en forlystelse, når vi får kendskab til ulykker på anlæg, der minder om vores egne,« siger Kasper Tangsig, der er PR-koordinator i Legoland til BT.

11-årige Evha Jannath var på skoleudflugt, da hun blev slynget ud af forlystelsen 'Splash Canyon' og mistede livet. I forlystelsen sidder man i store dæk, der sejler gennem et vandløb med strid strøm.

Ifølge Mirror, rejste Evah Jannath sig angiveligt op for at skifte plads, lige da dækket ramte en stor sten. Den 11-årige pige mistede derfor balancen og faldt i vandet, som trak hende under. Hun blev hevet op af vandet og fløjet til det nærmeste hospital, men den lille piges liv stod ikke til at redde.

Forlystelsen 'Vikings' River Splash' i Legoland minder meget om den forlystelse, som kostede 11-årige Evha Jannath livet. Foto: Legoland (pressebillede)
Forlystelsen 'Vikings' River Splash' i Legoland minder meget om den forlystelse, som kostede 11-årige Evha Jannath livet. Foto: Legoland (pressebillede)
Vis mere

Legolands forlystelse 'Vikings' River Splash' er ikke præcis den samme, som den i 'Drayton Manor,' men minder meget om, og netop derfor vil Legoland sikre sig, at sikkerhedsforanstaltningerne omkring forlystelserne er, som de skal være.

»Det, vi gør, er, at vi gennemgår hele banen og den sikkerhedsprocedure, der er omkring forlystelsen for at tjekke om alt er, som det skal være.«

Undersøgelserne er blevet foretaget onsdag og torsdag, og forlystelsen har derfor været lukket. Kasper Tangsing kan dog meddele, at forlystelsen derfor åbner igen i fredag.

Legoland er en dansk forlystelsespark i Billund med fokus på LEGO og Legoklodser. I 2014 var det den trejde mest besøgte attraktion i Danmark med mere end 1,7 millioner besøgende.