Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke let at være Amin Skov, der driver Restaurant Vejlegården, for tiden. På grund af 3Fs blokade mod ham har han igennem længere tid hverken fået post, drikkevarer eller kunne få hentet skrald. Han måtte heller ikke annoncere i den lokale avis. Nu viser det sig dog, at sagen også har resulteret i dødstrusler.

- Jeg har fået ni trusselsbreve fra den samme person. Til at starte med var det bare sådan noget med, at jeg var en abekat, men efterhånden er det blevet værre. Den seneste jeg fik for 14 dage siden var en decideret dødstrussel, forklarer Amin Skov til bt.dk, mens han er på vej ind til politiet i Vejle for at aflevere trusselsbrevene til politiet. 

Han har ikke rigtig vidst, hvordan han skulle forholde sig til truslerne, og det er først nu, han har besluttet sig for at fortælle offentligheden og myndighederne om det. Amin Skov mener truslerne hænger sammen med konflikten med 3F, der startede, da han 1. november valgte at opsige deres overenskomst og i stedet gå over til Krifa. 

- Jeg siger ikke, det er dem, der har gjort det. Men i nogle af trusselsbrevene bliver jeg kaldt skruebrækker, og man skriver, at jeg ikke skal ødelægge det fagforeningerne har bygget op, siger han til bt.dk. 

Truslerne har taget hårdt på Amin og hans familie.

- Den sidste var især ret uhyggeligt fordi, der var vedlagt patroner sammen med brevet. Det ramte mig ret hårdt, må jeg sige. Først blev jeg rigtig vred, men bagefter blev jeg bange, og de efterfølgende par dage sov vores to børn hjemme hos deres bedsteforældre. Vi var lidt i panik og er stadigvæk dybt rystede. 

Dødstrusler eller ej, så har Amin dog ikke tænkt sig at stoppe med at kæmpe for sin ret til selv at vælge hvem han vil tegne overenskomst med. 

- Det får mig til at være endnu stærkere i min tro på, at det er vigtigere end nogensinde at kæmpe videre. For den slags mennesker skal ikke sætte dagsordenen i vores samfund.

Andre læser også