Det er kommet som et chok for klassekammerater og lærere, at en 17-årig mand fra Fredericia angiveligt er død i kamp i Syrien. Det fortæller Mads Peter Villadsen, der er rektor på Rosborg Gymnasium, hvor en 17-årige var elev indtil sommerferien.

- Vi har orienteret hans klasse i dag, og de er helt forståeligt rystede over det. Nogle af dem har været inde på Youtube og se de voldsomme billeder, og det har været en voldsom oplevelse for dem. Derfor er de blevet tilbudt samtaler med vores psykolog, men på nuværende tidspunkt er der ikke nogen af dem, der har taget imod det tilbud, siger Mads Peter Villadsen.

På Syrienblog.net kan man se de makabre billeder af to unge mænd, der er døde i kampe på oprørernes side nær den syriske by Aleppo. De bar begge danske identitetskort. Et af de identitetskort var et studiekort fra Rødkilde Gymnasium ved Vejle tilhørende den 17-årige Fatih Khan, der er af tyrkisk afstamning og boede i Fredericia med sin familie.

På Rødkilde Gymnasium så rektor Hans Erik Duschek-Hansen i morges et tv-indslag, hvor der vises billeder af den dræbte og hans studiekort fra gymnasiet.

- Det var som om virkeligheden kom lidt for tæt på, det er meget barske billeder. Jeg brød mig ikke om at se det, for det påvirkede mig at se et af skolens studiekort ligge på en død mand, der angiveligt er en af vores tidligere elever. Jeg synes, det er er forfærdeligt, siger rektoren.

Den 22. juli i år blev Fatih Khan efterlyst af Interpol, fordi han var meldt savnet. I månederne op til hans forsvinden, var der dog ingen tegn på, at den 17-årige var radikaliseret og ville drage i hellig krig i Syrien.

- Han var lidt indesluttet af natur og gik mest sammen med en god kammerat, som stadig er elev på skolen. Han havde et stort skæg i en periode, men det barberede han af i løbet af foråret, hvor det var som om, han løsnede lidt op. Der var ingen alarmklokker der ringede og fik os til at tænke, at han på nogen måde var radikaliseret, siger Mads Peter Villadsen.

Den 17-årige var dog efter alt at dømme interesseret i sin islamistiske religion og havde et indgående kendskab til koranen. I 2012 blev han nummer to i en landsdækkende konkurrence, hvor unge muslimer dystede i at recitere koranen.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan overfor bt.dk ikke bekræfte, at den afdøde man på billederne rent faktisk er den 17-årige mand fra Fredericia. De er stadig ved at undersøge sagen.

BT har onsdag eftermiddag været i kontakt med den Fatih Khans familie, som er bekendt med syrisk stats-tv's historien om hans død.

- Jeg er godt træt i hovedet på grund af alt det her, så jeg har ikke lyst til at snakke mere om det, siger den tydeligt berørte far.

Han fortæller, at de stadig venter på at få bekræftet fra de danske myndigheder, om de virkelig har mistet deres søn.