Der er sket en eksplosion i antallet af indvandrere, der er på førtidspension.

Antallet af indvandrere på førtidspension er mere end fordoblet i løbet af de seneste fem år, skriver Fyens Stiftstidende. Avisen har beregnet, at antallet af førtidspensionister fra ikke-vestlige lande er steget med 51 procent på landsplan. På Fyn alene er der angiveligt sket en stigning på 68 procent, og den udvikling kommer bag på socialminister Karen Hækkerup (S).

- Det lyder jo voldsomt, og det er selvfølgelig klart, at man altid skal have fokus på, hvad man kan gøre for at forhindre, at folk kommer på førtidspension, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Tallene overrasker dog ikke Dansk Arbejdsgiverforening, der bebrejder jobcentrene for ikke at gøre nok for at hjælpe de svageste indvandrere ud på arbejdsmarkedet.

- Selv om der helt sikkert er en lille gruppe indvandrere, der aldrig vil kunne klare sig på arbejdsmarkedet, er det simpelthen en falliterklæring, at kommunerne ikke magter at få flere indvandrere i arbejde, siger direktør Henrik Bach Mortensen.

Karen Hækkerup forsikrer, at regeringen barsler med tiltag, der skal bremse den negative udvikling.

- Det er en katastrofe for både indvandrerne selv og for samfundet. Derfor er regeringen også på vej med en reform, som netop handler om, at få folk til selv at yde noget, siger hun.