Maj bliver lunere og mere solrig end en gennemsnitlig maj, forudsiger DMI. Det er især i ugerne 20 og 21, der bliver behov for shorts og solcreme.

Maj bliver en anelse mere varm, mere solrig og mindre våd end en normal maj. Et par af månedens uger vil byde på temperaturer, der ligger en til to grader højere end det gennemsnitlige for maj. Sådan lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Det ser ud til, at maj hælder til den pæne side,« siger energi- og erhvervsmeteorolog Herdis Preil Damberg.

Den kommende weekend ser ud til at blive tør med nogen eller en del sol og temperaturer op til 15 grader i dagtimerne og to til fem grader om natten.

Ugen efter - uge 19 - hersker der nogen usikkerhed om vejrgudernes lune.

»Detaljerne er ret usikre, men det virker ret sikkert, at det højtryksprægede vejr giver gode chancer for nogle flotte forårsdage især først og sidst på ugen. Derudover virker det sikkert, at temperaturen gradvist stiger i løbet af ugen, og at uge 19 i gennemsnit bliver ret fattig på nedbør,« siger Herdis Preil Damberg.

Dagtemperaturen ser ud til at ligge omkring 12 til 14 grader først på ugen for efterhånden at stige til 15 til 18 grader - inde i landet kan termometret snige sig op på 20 grader. Nattemperaturen ventes at lande på fire til otte grader.

I uge 20 og 21 er der fortsat en overvejende tendens til højtryk over De Britiske Øer og Nordsøen.

»Dermed er der gode chancer for en del sol og lunt forårsvejr. Helt stabilt bliver det nok ikke, og vi må derfor af og til forvente en svag frontpassage med regn og skyer. Temperaturmæssigt ser det ud til, at vi om dagen lander på 15 til 22 grader. Det bliver varmest i uge 21,« siger Herdis Preil Damberg og fortæller, at nætterne byder på temperaturer mellem seks og 10 grader.