Store dele af Jylland og Fyn er allerede blevet ramt af en stor mængde sne mandag, men også på Sjælland og Bornholm kan man godt finde sneskovl og grus frem. Det fortæller vagthavende meteorolog, Thyge Rasmussen, hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Der er kommet snevejr i den sydvestlige del af landet, og det blæser og fyger meget. I de kommende timer vil snevejret så sprede sig til resten af landet. Det er kun Bornholm, som kan forvente at få sne senere på dagen,« siger Thyge Rasmussen, der derfor opfordrer trafikanterne til besindig kørsel.

»Selvom det ikke er de store snemængder, der kommer i dag (mandag, red.) - vi regner med noget i omegnen af fem centimer sne - så vil snefygningen give problemer på vejene. For selvom de er saltet, vil der være risiko for isglatte veje i hele landet,« siger Thyge Rasmussen og understreger.

»Det vil derfor være en god idé for morgentrafikanterne at tage af sted i god tid.«

SEND DIT VEJRBILLEDE - ELLER VIDEO - TIL BT PÅ 1929@BT.DK

Samme råd lyder fra vagthavende ved Vejdirektoratets trafikinformationscenter, Maiken Bendtsen.

»Kør hjemmefra i god tid. Sæt farten ned og hold afstand. Og skulle uheldet være ude, er det en rigtig god idé at have godt med strøm på mobilen,« siger hun til bt.dk.

Vejdirektoratet har kaldt alt disponibelt mandskab ind, og saltmaskinerne har hele natten haft travlt med at salte præventivt på de store statsveje.

»Det kan sagtens være glat alligevel, for vejtemperaturen ligger under frysepunktet, og når der er nedbør i luftet, giver det risiko for glatte veje,« siger den vagthavende.

Også Storebæltsbroen er ramt af voldsom blæst. Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes. Men Vejdirektoratet forventer dog, at de vindfølsomme køretøjer kan passere broen igen klokken 11.

SEND DIT VEJRBILLEDE - ELLER VIDEO - TIL BT PÅ 1929@BT.DK

BNB