De steder, hvor der er faldet sne, er der mulighed for at finde kælken frem - for selv om der ikke er faldet så meget sne som ventet - så betyder temperaturen, at sneen visse steder bliver liggende helt til tirsdag.

»Det blev lidt en fuser.«

Sådan lyder det mandag morgen fra meteorolog Trine Pedersen fra DMI, efter vejrinstituttet søndag fortalte, at man regnede med, at især den sydlige del af landet ville blive mødt af et hvidt udsyn, når man trak gardinerne fra mandag morgen.

»Snevejret gik noget mere syd om landet. Der er faldet lidt sne rundt om på Sjælland, men slet ikke, som vi havde forventet. I hvert fald ikke at dømme ud fra de billeder, vi kan se fra vejkameraerne denne morgen,« siger hun.

Dog er andre dele af landet blevet ramt af hvide drys - særligt i Nordjylland og langs Kattegat-kysterne. Nogle steder faldt der i weekenden ti centimeter sne, mens der et sted i Nordjylland blev målt hele 13 centimeter.

»Der har været nogle snebyger, som skulle give mulighed for at tage kælken ud,« fortæller meteorologen.

Mandag vil der fortsat komme byger ind fra Kattegat over Østjylland og Nordjylland, mens Fyn og Sjælland vil kunne få noget sol. På Bornholm ser det ud til at blive skyet.

»Der kan godt komme nogle drys rundt omkring, men det er ikke det store i dagtimerne,« siger Trine Pedersen.

Når solen er gået ned mandag aften, vil et nyt lavtryk komme op til landet fra Holland.

»Der kommer noget mere udbredt nedbør, for det ser ud til at gå ret centralt op igennem landet,« siger hun.

Fyn, Østjylland og Storebæltsregionen ser derfor ud til at komme få sne og slud, mens man længst mod nordvest i Jylland kan forvente flere snebyger. På Bornholm ser det mere ud til at gå over i regn.

Fordi dagstemperaturen kommer til at ligge omkring frysepunktet i det meste af landet og et par plus-grader langs kysterne, vil den sne, der er faldet, kunne blive liggende et stykke tid.

»Det vil nok ligge hele mandagen, og jeg vil tro, det kan få lov til at ligge tirsdag også. Men så begynder vinden desværre at slå rundt og blive mere vestlig, så vi her midt fra ugen får en mere mild periode. Det er ikke sådan, at det bliver meget varmt, men lige over frysepunktet til fire-fem graders varme de fleste steder,« siger Trine Pedersen.

Onsdag aften og natten til torsdag ser det ud til, at et regnvejr kan ramme landet vestfra.

»Kigger vi langt frem mod slutningen af ugen, kan vi godt gå hen at få nogle frostklare nætter. Der kommer måske ikke så meget nedbør ud af det, men nogle gange er det også bare rart, at der er klart vejr efter sådan en lidt halvsløj uge,« siger meteorologen.