Den mest komfortable temperatur for stillesiddende mennesker er 20-22 °C. Og det er lige præcis, hvad vi kan se frem til af gennemsnitstemperaturer i den kommende uge.

Vagthavende meteorolog hos DMI Steen Rasmussen fortæller, at de fleste af os er vågnet os til masser af sol fra morgenstunden.

»Men lige nu vokser der lidt flere skyer frem, og der kan også komme lidt byger lokalt i løbet af dagen. Men generelt en ganske pæn dag sommerdag. Sådan fortsætter det også den kommende uge, så der bliver endelig tale om lidt minisommer med sol og sommer,« siger Steen Rasmussen.

Ugen lægger ud med tørt og solrigt vejr for det fleste, og det fortsætter over de sydlige og østlige egne resten af dagen. Længere mod nord kommer der lidt flere skyer i løbet af dagen, og der kan også komme lidt regn.

»Tirsdag blæser varmen op fra syd og sydøst, og dagen bliver ugens højdespringer med op til 23 grader. I løbet af natten kommer et regnvejr op over landet, og med lidt held passerer det, inden vi vågner, så vi også får en fin onsdag. Og torsdag og fredag ser det lige nu stabilt ud med endnu færre byger,« siger Steen Rasmussen.

Hvordan kan det værre, at temperaturerne i Europa er så ulige fordelt lige nu?

»Problemet er, at vi ligger i et område, hvor lavtryk og fronter passerer forbi. Samtidig passerer jetstrømmen i de øvre luftlag også henover os. Og det har været vores problem det meste af sommeren,« siger Steen Rasmussen.

Og håbet lever. Om en uge ser det ud til, at vejret begynder at stabilisere sig endnu mere.