Søndag rammes Danmark af kraftig sne.
Søndag rammes Danmark af kraftig sne. Foto: Henning Bagger

Forbered dig på kulde, lukkede veje og trafikale problemer

Mens Jylland bliver ramt af snemasserne først, så skal københavnerne forvente, at det hvide pulver vælter ned over dem hele søndagen.

- Der kommer sne i hele landet, men i syd og vest vil det gå over i regn i løbet af formiddagen. Men den grænse når ikke at passere København, så når snevejret først begynder i København, så bliver det ved, siger vagtchef ved DMI, Olaf Mathiassen.

Kombinationen af sne og vind vil skabe en vanskelig situation for bilisterne.

- I morgen eftermiddag skal man forvente, at trafikforholdene bliver besværlige, da det vil have sneet i nogle timer, og blæsten betyder, at det vil begynde at fyge, siger Olaf Mathiassen.

1

- Der er risiko for lukning af veje og andet på grund af fygning og dermed også risiko for store vanskeligheder for trafikken. Og selv om sneen kan blive til regn og slud i nogle dele af landet, bliver det relativt hurtigt frostgrader igen. Faktisk allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, fortæller vagtchefen.

Snevejret stilner af i løbet af natten til mandag, men vil tage til i løbet af mandagen, hvor vinden også vil friske op igen.

Snestorm venter på søndag

DMI spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger Olaf Mathiassen.

DMI forventer, at der kommer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid.

Snevejr

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.