DMI advarer mod meget glatte veje senere tirsdag
DMI advarer mod meget glatte veje senere tirsdag Foto: Henning Bagger

DMI advarer om glatte veje over hele landet i eftermiddags- og aftentimerne. Skal man ud, bør man køre meget forsigtigt, lyder rådet.

Tøvejr efterfulgt af frostgrader kan være lige så farligt som voldsomt snefald, når man er ude i trafikken. I øjeblikket svinger temperaturen omkring frysepunktet, og det betyder skiftevis tøvejr og frost. Til sammen giver det isglatte veje.

Det glatte føre bliver forværret i eftermiddag og i aften, hvor temperaturen falder til cirka fem minusgrader.

- Det bliver en rigtig kold aften og nat, som giver grobund for meget glat føre oven på tøvejret. I Jylland vil det desuden klare op, og det giver yderligere temperaturfald, siger Tine Zeuthen, vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Udover utilregnelige veje byder aftenen og natten også på snefygning og snefald i Nordjylland. Nordjyderne bliver dog ikke helt så hårdt ramt som mandag nat, da vinden tager en smule af i løbet af nattetimerne.

Også i resten af landet kommer der enkelte snebyger, og temperaturerne vil ligge på en til syv minusgrader. I de vestlige egne vil temperaturen dog falde helt ned til omkring 10 garders frost.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.