Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind.
Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind. Foto: Henning Bagger

Sneen er nået til København og daler tæt på Fyn. Kraftig snefygning kan påvirke trafikken, advarer DMI.

Snestormen har ramt Danmark, og søndag formiddag er den nået til København og hærger på Fyn, mens DMI advarer mod at tage bilen på grund af isglatte veje og snefygning.

- Snevejret er trukket ind over Jylland i løbet af natten, og det er nået over Fyn til Hovedstadsområdet, hvor det er lige på trapperne. Det er problematisk, for det blæser temmelig kraftigt fra syd og giver snefygningsproblemer, siger vagthavende i DMI Henning Gisselø.

Snevejr

Vindstyrken er jævn til hård vind fra syd og sydøst og kulingstyrke ved kysterne.

Det har sneet tæt i Midt- og Vestjylland samt den sydøstlige del af Jylland i løbet af natten, men det har endnu ikke givet nogen store trafikale problemer, forlyder det fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Der bredte sig et snebælte fra det nordlige Jylland til Vestfyn i de tidlige morgentimer, men den øverste del af Jylland er hidtil gået fri. I den vestlige del af Jylland er sneen efterhånden slået om til slud og regn, siger Marianne Bom fra trafikinformationscenteret i vejdirektoratet.

SENDT DIT BILLEDE FRA SNESTORMEN TIL BT PÅ 1929@BT.DK - ELLER SE HER HVORDAN DU OGSÅ KAN SENDE TIL BT

Der er dog sket et mindre uheld ved Næstved, hvor en bil er kørt i grøften på grund af sneglatte veje, men der er ikke kommet nogen alvorligt til skade, melder Sydsjælland Politi.

1


til Scanpix Arkiv


Og lige præcis kombinationen af sne og blæst kan give problemer i løbet af dagen, advarer DMI.

- Både fordi sneen falder og lægger sig, men også fordi fygningen gør, at sneen lægger sig i driver kan det genere vejtrafik og tografik og flytrafik. Den bliver ikke lammet, men Falck får en travl dag. Personligt ville jeg overveje i det hele taget at tage at køre ud, siger Henning Gisselø.

Mange veje i Jylland er dækket af sne, selvom snerydningen er i gang. Det gælder også motorvejene, og i området omkring Esbjerg er der meldinger om isslag omkring 60 kilometer ind i landet.

Politikredsene i Midt- og Vestjylland, Nordjylland og Østjylland melder hidtil om en rolig nat, og på Fyn er meldingen fra vagtchefen, at der endnu ikke er problemer på grund af snestormen.

Snestorm venter på søndag

Der blevet saltet præventivt på Sjælland og Fyn, oplyser Vejrdirektoratets Trafikinformationscenter.

Sneen har hvirvlet rundt det meste af natten i Jylland og skabt snedriver på flere veje. Det har resulteret i lidt fritrækninger end normalt hos Falck og Dansk Autohjælp, der dog forventer, at travlheden først for alvor sætter ind, når flere danskere sætter sig bag rattet søndag formiddag.

- Danmark er ikke rigtig vågnet endnu, men selvfølgelig har vi mærket, at der har været snestorm i løbet af natten. Vi har siden midnat lavet 15 fritrækninger, og det er ikke noget, vi plejer at gøre. Slet ikke i løbet af natten til søndag, som normalt er en af de stille af slagsen, siger Ellen Trolle, leder af vagtcentralen hos Dansk Autohjælp, til Berlingske Nyhedsbureau.

SENDT DIT BILLEDE FRA SNESTORMEN TIL BT PÅ 1929@BT.DK - ELLER SE HER HVORDAN DU OGSÅ KAN SENDE TIL BT

Dansk Autohjælp forventer, at travlheden begynder ved 9-10-tiden, når der kommer flere på vejene

- Når nu alle skal ud at købe julegaver eller andet, så forventer vi, at der kommer mere gang i den, og derfor har vi også indkaldt stort set alt, hvad der kan kravle og gå på arbejde i dag, siger hun, men peger samtidig på, at situationen havde set mere graverende ud, hvis det havde været mandag morgen.

1

Snevejr

DMI forventer, at der vil falde mellem 10 og 20 centimeter sne over store dele af landet, og mange steder vil det også fyge. I løbet af søndag eftermiddag skulle snestormen være ovre. I Vestjylland er sneen begyndt at tø, da der er op til fem plusgrader, mens der er ned til to minusgrader på Fyn og Sjælland, der gør, at sneen lægger sig. I hele største dele af landet er der sneglatte veje.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.