De kommende dage bliver vejret koldere. Det betyder, at der kan forekomme sort is på de danske veje. Det oplyser DMI.
De kommende dage bliver vejret koldere. Det betyder, at der kan forekomme sort is på de danske veje. Det oplyser DMI. Foto: Claus Fisker
De seneste dage har vejret været en smule mildere end de første meget kolde og snefyldte dage af december. Men det milde vejr er desværre, for dem der ikke er til sne og frostgrader, ved at være overstået for denne omgang.

De næste dage frem mod weekenden vil vejret nemlig slå om til det mere kolde, og der vil sandsynligvis komme snebyger her og der. Det oplyser DMI. Samtidig med at vejret igen nærmer sig den kølige side af nul grader hele døgnet, skal bilister rundt omkring på de danske veje være opmærksomme på den lumske sorte is, der kan ligge på vejene.

- Vi går fra mildt til mere koldt vejr de næste par dage. Og der vil være frost både dag og nat med spredte snebyger. Samtidig skal folk på vejene også være opmærksomme på sort is, siger vagthavende hos DMI Henning Gisselø.

- Man kan se isen på vejene, når den er hvid. Men når det, som det er tilfældet de næste dage, skifter mellem tø og frost, så kan den sorte is opstå. Det sker typisk, hvis det er smeltet nedbør, der falder og ligger på vejene, som så fryser til. Det kan være problematisk for bilisterne, da man ikke kan se, at det er glat, siger Henning Gisselø.

Han har et godt råd til de danskerne på vejene.

- Det kan være rigtig glat, og det kan være rigtig lumsk. Så man skal være opmærksom, lyder det fra Henning Gisselø.

Juleferien er lige ved at stå for døren. Og rigtig mange danskere skal hjem eller ud til familie over weekenden. Og her kan der ifølge DMI sagtens komme en del sne. Heldigvis forudser DMI ikke de store problemer for juletrafikken.

- Vi er endnu lidt usikre på vejret i weekenden. Der kan godt falde en del sne, og det bliver sikkert koldt. Men der vil nok ikke være de store problemer i trafikken, siger Henning Gisselø.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.