Når det handler om at have styr på fødevaresikkerheden, er Lidl bedst i Danmark. Det konkluderer en ny analyse, som 24timer har lavet.

Vil du undgå at komme hjem med for gammelt pålæg, brød med mugpletter eller mel langt over holdbarhedsdatoen i indkøbsposen, er det en god idé at gå i Lidl. Discountkæden er nemlig ifølge 24timer Danmarksmester i fødevaresikkerhed, skarpt forfulgt af Føtex og Bilka, skriver avisen.

Ud fra Fødevarestyrelsens kontrolrapporter har 24timer analyseret, hvordan hygiejnen håndteres i 3.500 discountbutikker og supermarkeder. Medregnet i antallet er varehusenes slagterafdelinger, delikatesser og bagere, hvilket får det til at stige betydeligt.

Hos Fakta og SuperBest står det værst til, mens Lidl altså indtager førstepladsen. Det viser undersøgelsen, som er baseret på 12.000 fødevarekontroller i Kvickly, Netto, SuperBrugsen, Kiwi Minipris, Fakta, Føtex, Aldi, Bilka, Rema1000, Irma, SuperBest og Lidl.

I 74 ud af 85 Lidl-butikker, svarende til 87 procent, er der ifølge de 300 tilgængelige Lidl-kontrolrapporter ikke en finger at sætte på hygiejnen, når fødevarekontrollen er kommet forbi. Og for øjeblikket er det kun storsmilende smileys, der møder kunderne i Lidl-butikkerne.

Modsat har over halvdelen af de kontrolrapporter, der lige nu hænger i Fakta og SuperBest, kritik i teksten. Ved den seneste kontrol fandt fødevarekontrollen et stort antal for gamle madvarer, mens et nyligt kontrol i SuperBest bød på mel med holdbarhed til 2006 og chips, som efter 2008 ikke burde spises.