cirkus dannebrog
cirkus dannebrog Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Cirkus Dannebrog er gået konkurs efter flere år med underskud.

Det skriver JydskeVestkysten.

»Jeg vil ønske, at vi kunne køre videre. Men lige nu er vi bare så chokerede, siger bestyrelsesmedlem og artistchef i Cirkus Dannebrog Isabella Enoch Sosman, ifølge jv.dk

Cirkusets seneste regnskab fremviste et underskud på 1,4 millioner.

Torsdag den 24. marts skulle artisterne ellers have været endnu en tur i manegen for at fejre Cirkus Dannebrogs 40 års jubilæum. Men den stort anlagte premiere forestilling må ifølge JydskeVestkysten droppes.

Af tourplanen for 2016 fremgår det, at Cirkus Dannebrog skulle have optrådt i  22 danske byer i Sønderjylland og på Fyn.

Og selvom det ser sort ud, så vil familien bag det historiske cirkus gøre alt hvad de kan for ikke at skuffe deres publikum.

»Vi har ikke tabt modet endnu, og jeg tror på, at der stadigvæk er håb for vores cirkus. Vi vil gøre alt for at få stablet forestillingerne på benene alligevel,« fortæller Agnete Louise Enoch, direktør og pressechef i Cirkus Dannebrog til BT.

Hun fortæller, at man nu vil forsøge at rejse midler således at cirkussets mange trofaste publikummer ikke må gå forgæves.

Men selvom der fortsat er optimisme at spore, så er det alligevel en trist direktør, som BT fanger på telefonen.

»Det er jo hele mit liv. Jeg har været en del af Cirkus Dannebrog siden jeg var fire år gammel, så for mig betyder det her alt,« fortæller Agnete Louise Enoch.

Det familiedrevede cirkus blev i sin tid stiftet af Haddy Enoch, der efter en international karriere som cykelartist, bankede Cirkus Dannebrog op fra bunden, efter han overtog et telt fra det lukkede Cirkus Royal.

Grundlæggeren stod i en årerække i spidsen som cirkusdirektør, men døde efter længere tids sygdom i 2009, 75 år gammel. Sammen med hustruen Solveig, fik Haddy Enoch fire børn, Dennie, Agnete Louise, Isabella og Katja, der efterfølgende har stået for driften af det historiske cirkus.

Cirkus Dannebrog har flere gange haft fornøjelsen af prominente gæster. Herunder kronprinsesse Mary, der ved flere lejligheder har været blandt publikummerne til cirkussets forestillinger.

Kronprinsesse Mary og hendes søn prins Christian ser cirkusforestilling i Cirkus Dannebrog. Billedet er fra 2009.

Arkivfoto: Kronprinsesse Mary og hendes søn prins Christian ser cirkusforestilling i Cirkus Dannebrog.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.