Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Da energi- og teleselskabet Syd Energi tilbage i februar 2016 ansatte direktøren Niels Duedahls datter, Anne Duedahl, som ansvarlig for virksomhedens IT-sikkerhed, var der tale om dårlig ledelsesskik og nepotisme.

Så klar er meldingen fra repræsentanskabsmedlemmet i Syd Energi Mogens Elmvang fra Augustenborg.

»Jeg troede, der var tale om en joke, da jeg hørte det. For mit vedkommende er det et spørgsmål om moral og etik, og jeg synes ikke, det er i orden, at direktøren ansætter sin datter. Det er under begrebet nepotisme, og det er ikke god ledelsesskik,« siger han til BT.

Mogens Elmvang er en af de 350 repræsentantskabsmedlemmer, der har en afgørende stemme, når bestyrelsen til Syd Energi skal udvælges. Derfor håber han også, at man fra bestyrelsen side nu vil kigge nærmere på ansættelsesproceduren, så man undgår den slags misforståelser fremover.

»Var det et privat firma, så kunne de gøre, hvad de vil, og det er muligvis mig, der er forkert på den, og min moral, som er forældet, men jeg synes ikke, det er i orden,« siger han, og understreger, at der ikke er tale om en personlig holdning til Anne Duedahl, men at hele situationen er noget uheldig.

Den holdning bakkes tilsyneladende op blandt medlemmer i Syd Energis bestyrelse, der over for Jydske Vestkysten har givet udtryk for, at det trods Anne Duedahls kompetencer kan give anledning til spekulationer om nepotisme.

Derfor har man ifølge bestyrelsesformand Jens Bahne Jørgensen besluttet, at man på det kommende møde skal tage stilling til en redegørelse om Anne Duedahls ansættelse.

BT har været i kontakt med direktør Niels Duedahl, der ikke ønsker at kommentere ansættelsen, men Syd Energis vice- og økonomidirektør Gert Vinther Jørgensen forsvarer beslutningen over for Jydske Vestkysten og forklarer, at man var bevidst om, at der var tale om et opsigtsvækkende valg.

»Derfor var jeg inde over ansættelsen, og derfor orienterede jeg også vores formandskab. Da der ikke var tale om et topjob, men et job på niveau fire, følte jeg, det var forsvarligt sammenholdt med Anne Duedahls kvalifikationer,« siger han og tilføjer, at Niels Duedahl ikke har været inde over ansættelsen.

Syd Energi har 1.500 ansatte og 700.000 kunder inden for el, fiberbredbånd og kabel-TV.

Andre læser også