Lyt til artiklen

De mange mænd, kvinder og børn, der flygter fra krig og uroligheder i Syrien og andre arabiske lande angriber vores grænser, og derfor skal Danmark og resten af Europa sætte krigsskibe ind, der med magt skal tvinge flygtningene tilbage til Afrika og Mellemøsten.

Derefter skal flygtningenes skibe sænkes og Europas grænser skal lukkes totalt.

Det mener Steen Petersen, der sidder i Faxe Byråd for Dansk Folkeparti (DF).

»NATO’s krigsskibe SKAL tvinge dem tilbage uanset følgerne og omkostningerne. Når de angriber NATO, har vi lov til at forsvare os. Vi har ikke plads til disse mennesker, og vi har ikke råd til dem,« skriver Steen Petersen i et læserbrev i Faxenyt.dk.

»Det er en form for angreb, når der kommer så enorme menneskemasser væltende ind over EUs grænser. Så har vi lov til at beskytte os mod en sådan invasion,” siger Steen Petersen, da BT beder ham uddybe hans læserbrev:

»Det er et økonomisk og kulturelt angreb mod Europa fra landområder, hvor der er problemer, og så har de desværre fået overbevist sig selv om, at der er meget bedre oppe nordpå. Men alle kan ikke komme op til Paradiset og få det meget, meget bedre.«

Du mener ikke at de flygter fra krig og forfølgelse, men at de angriber os?
»Jeg ved godt, hvordan du bruger det ord angreb. Men det er en form for økonomisk og kulturelt angreb på Europa. De flygter da også, men Dansk Folkeparti mener jo, at vi skal hjælpe i nærområderne for der får vi mest for pengene.«

Kan du nævne nogle konkrete eksempler på politiske forslag fra Dansk Folkeparti, om at bruge penge på at hjælpe i nærområderne?
»Nej, jeg sidder jo ikke i Folketinget eller i finansudvalget. Men der finder da hjælp sted. Inger Støjbjerg har lige været dernede, og har set på nogle lejre, hvor Danmark bidrager. Med læger og den slags.

Men jeg kan bare ikke erindre, at DF nogensinde har stillet konkrete forslag om at hjælpe flygtninge i det du kalder nærområderne med flere bevillinger og penge?
»Nej, det er rigtigt, men det kommer også lidt an på, hvad den hjælp består af. Vi skal bruge nogle penge som virker. Jeg har ikke noget problem med at bevæbne kurderne med et hav af våben, så de kan bekæmpe IS,« siger Steen Petersen.

Hvor mange penge mener du at DF skal foreslå at bruge på at hjælpe i nærområderne?»Vi bruger jo nogle af ulandsmidlerne på flygtninge i stedet, og vi kan da godt bruge lidt flere…«

Så vi skal ikke bruge flere penge, men tage penge fra ulandsbistanden, der ellers skulle gå til nødlidende i Afrika?
»Vi har ikke ubegrænsede ressourcer, Danmark er ikke et rigt land. Og Afrikas problemer er blevet væsentligt mindre. Der er vækst i mange lande dernede. De budgetter der er til rådighed nu på ulandsministerens bord, skal ikke sættes i vejret. Og vi er ikke så rige, at vi bare kan bruge los, det er vi altså ikke,« siger Steen Petersen, der mener, at flygtningene først og fremmest er arabernes eget problem:

»Disse syrere, irakere, libanesere og jordanere er alle sammen arabere. De har et kæmpe landområde til deres rådighed, og så må deres rige arabiske brødre i Saudi Arabien, Quatar og De Forenede Arabiske Emirater løse de sociale problemer for deres egne landsmænd.”«

Hvad skal der så ske med de mennesker, der flygter fra krig. ødelæggelse og massakrer, når de er tvunget tilbage, og deres skibe er sænket?
»Irakerne kan roligt tage tilbage til Irak og så må de slås imod IS. De kan få masser af våben fra Vesten. Vi skal slet ikke tage imod irakiske flygtninge. Og den 30-årige irakiske ingeniør der er her i Danmark, må tage tilbage til den irakiske hær. Det er meget bedre for Irak - og også for ham selv.

Og syrerne?
»De skal blive i nærområderne. Syrernes brødre er også arabere. Saudi Aarabien har næsten ikke taget nogen flygtninge. Hvorfor er det fattige danske kommuner, der skal punge ud. Deres egne landsmænd må hjælpe.«

Men en syrer er jo ikke landsmand med en Saudi-araber?
»Det er arabere. Det er samme nationalitet, og de taler arabisk. Det der definerer en nation er sproget. Derefter kultur og derefter religion. Syrere og saudiarabere er brødre og søstre. De er èns. Og derfor er der ingen grund til, at de sidder i Bjerringbro og Faxe,« siger Steen Petersen fra Dansk Folkeparti i Faxe Byråd til BT.