Dansk Folkeparti vil have regeringen til at gøre mere for at begrænse et stigende antal asylansøgere, men ifølge justitsministeren er asylpolitikken løftet til et nyt niveau.

Indtil december i år har 5.521 søgt om asyl, viser tal fra Udlændingestyrelsen ifølge Jyllands-Posten, og det er det højeste antal i 10 år. Dertil kommer, at Rigspolitiet forventer yderligere 500 ansøgninger i årets sidste måned. Det er de åbne døres politik, som regeringen fører, lyder det fra Martin Henriksen (DF) på et åbent samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) i integrationsudvalget torsdag morgen.

- Regeringen har blandt andet sløjfet starthjælp og vil også give fuld børnecheck til nye flygtninge. Nu ser vi konsekvenserne af det, og jeg vil gerne høre, hvad justitsministeren har tænkt sig at gøre for at begrænse flygtningetilstrømningen til Danmark, lød det fra Martin Henriksen, der desuden mener, at regeringens udlændingepolitik er under »nedsmeltning«.

Justitsminister Morten Bødskov anerkender, at asylsystemet i Danmark er presset, men afviser, at det skyldes en manglende indsats fra regeringens side.

- Regeringen har løftet flygtningeområdet til et helt nyt niveau i forhold til den tidligere regering. Vi har blandt andet taget fat i problemerne med kriminalitet i asylcentre, som vi derfor splitter op i to, således vi får deciderede udrejsecentre, som styrker hjemsendelserne af de afviste asylansøgere. Det har Røde Kors opfordret den tidligere regering til i mange år, men det er først nu, der bliver gjort noget. Vi sikrer, at der bliver ryddet op efter det rod, som den tidligere regering har efterladt, sagde Morten Bødskov, der samtidig mener, at regeringen under sit formandskab i EU har taget initiativer, der vil begrænse det stigende antal asylansøgere, som man har oplevet i år, hvor man anslår, at 2.200 flere har søgt asyl i forhold til i 2011:

- De mennesker, der ikke er risiko for forfølgelse, skal ikke have asyl. Det er klart. Og regeringen har under EU-formandskabet lavet en handlingsplan, der netop skal begrænse den ulovlige indvandring. Blandt andet har EUs grænseagentur og Tyrkiet indgået et samarbejde, så regeringen gør rigtig mange ting.

Ifølge Dansk Folkepartis Martin Henriksen bør regeringen gøre langt mere for at begrænse antallet af asylansøgere, og han mener ikke, at Morten Bødskov tager de nye tal fra Udlændingestyrelsen alvorligt.

- Jeg har tidligere sagt, at justitsministeren er den minister, der hver gang tager pokalen, når det gælder om at tale tingene ned, og det er en titel, som han i den grad lever op til i dag, sagde Martin Henriksen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.