Siden nytår har danske bilister skullet forholde sig til nye skilte i trafikken, og vil man slippe for dyre bøder, kan det godt betale sig at holde øje med dem.

Det skriver Newsbreak.dk.

Uden for byerne er der mulighed for at sætte lokale hastighedsgrænser, der er højere end dem der generelt gælder for landeveje eller motortrafikveje.

Derfor har man på udvalgte strækninger på danske landeveje valgt at hæve hastighedsgrænsen fra 80 km/t til 90 km/t. Som bilist kan det dog være svært at gennemskue, præcis hvornår den lokale hastighedsgrænse ophører.

Det skal de nye skilte, som officielt blev taget i brug 1. januar, hjælpe med.

Skiltene er såkaldte fartundertavler, der viser, at den lokale fartgrænse på 90 kilometer i timen ophører, og at man derfor skal sætte farten ned til 80 km/t.

»Vi ser en større udbredelse af veje med en højere lokal hastighedsgrænse end den i øvrigt fastsatte generelle, og det øger risikoen for, at bilisterne bliver i tvivl om, hvilken hastighedsgrænse, der nu er gældende. Det kan den nye undertavle forhåbentligt dæmme op for,« sagde Dennis Lange, der er juridisk konsulent i FDM, tidligere i en pressemeddelelse tilbage i december.

Sådan ser de nye skilte ud:

Sådan ser den nye tavle ud. Den skal gøre bilister opmærksom på, at den forægede hastighedsgrænse på en udvalgt strækning ikke længere gælder.
Sådan ser den nye tavle ud. Den skal gøre bilister opmærksom på, at den forægede hastighedsgrænse på en udvalgt strækning ikke længere gælder.
Vis mere

Selvfølgelig skal du holde øje med skiltning af hensyn til trafiksikkerhed, men mangler du personlig motivation for at holde ekstra godt øje, så bør du nok skænke din bankkonto en tanke.

Overser du et skilt og fortsætter med en fart på 90 km/t risikerer du nemlig en bøde på 1.000 kroner.