Et billede af komikeren Torben Chris i badekarret med sin toårige datter har fået Facebook på den anden ende.

Likes er skyllet ind over badebilledet i en lind størm, siden han lagde det op mandag formiddag i et forsøg på at gøre op med danskernes nøgenhedsforskrækkelse.

»En far i bad med sin datter er ikke pædofili, det er hygge. I går glip af livet, forskrækkede mennesker,« skriver han blandt andet til billedet, der indtil videre har fået omkring 27.000 likes og overvældende positive kommentarer.

Billedet valgte han at dele, efter han i sit one-man show 'Jydelogik' lavede sjov med danskernes nøgenhedsforskrækkelse. Siden har han fået en del beskeder fra folk - både af den postive slags, men også beskeder fra folk, der er blevet beskyldt for at opføre sig upassende med deres børn eller er blevet beskyldt for pædofili.

»En fortalte, at han var blevet anklaget for pædofili af en fremmed mand, fordi han badede med sin to-årige datter. En anden var blevet advaret om at 'opfordre' til pædofili, fordi han havde delt et billede af en fransk fletning på sin 11-årige datters bare ryg på de sociale medier. Der var endda en far, hvis kone synes, det var upassende, hvis deres datter var vidne til, at faren tissede,« skriver Torben Chris.

Læs hele opslaget herunder. Artiklen forsætter under billedet.

»Stop jer selv«

Men den nøgenhedsforskrækkelse hører ingen steder hjemme, mener komikeren.

»Stop jer selv, søde tosser. Find logikken frem,« skriver han og fortsætter:

»Hør her: Børn og voksne må godt være nøgne sammen. Hvis vi ikke kunne tåle at se hinanden nøgne, så ville vi føde/blive født med tøj på. Der er intet galt med en far, der vasker sin datters numse og tissekone, mens hun er barn. Tværtimod er det pisse ulækkert, hvis ingen gør det og urimeligt, hvis kun moderen gør det.«

Han understreger, at nøgenhed med sit barn ikke er ulækkert. Derimod er det naturligt.

»Der er i denne tid så meget fokus på unge menneskers forskruede kropsidealer. Hvordan skulle de få andet, hvis det eneste sted, de ser letpåklædte voksne, er i undertøjsreklamer?« skriver han og slutter med et glimt i øjet:

»Jeg er sgu efterhånden derhenne, hvor jeg vil påstå, at det er direkte sundt for et barn at se mig nøgen. Jeg er et skønhedsideal, der er til at leve op til.«

Billedet har siden fået mange positive tilkendegivelser.

»Amen! Jeg vil næsten gå så langt som at sige, som forælder SKAL man bade med sit barn. Børn skal se en nøgen, se det helt naturlige ved kroppen, hvor forskellige kroppe kan være, og hvor okay det er. Ellers ender vi med en total forstyrret generation, der tror alle ligner en model uden tøj på. En generation, der får svært ved intimitet og nærhed. Og at en far beskyldes for pædofili, fordi han badet med sit barn, er så langt ude, at jeg ikke en gang ved hvad jeg skal skrive til det!,« s kriver en, mens en anden skriver:

»Tak fordi du viser dig som en far bør! Åben og ærlig og uden restriktioner pålagt af skæve samfundsnormer. En far skal kunne være sammen med sine børn uanset køn og uanset påklædning uden at skulle få det skidt med sig selv. Synes det er direkte ubehøvlet, som man stigmatiseree mænd i dag omkring børn.«