Demonstrationen i dag var ikke en støtte til det jødiske samfund

Det mener formanden for Mosaisk Trossamfund, Finn Schwarz, som  tager afstand fra demonstrationen lørdag formiddag, hvor politiet måtte sørge for, at det ikke kom til korporligheder mellem foreningerne SIAD, (Stop islamiseringen af Danmark) og AFA, (Antifacistisk Aktion). 

- Vi vil ikke tages til indtægt for en plakat fra hverken den ene eller den anden side, fastslår Finn Schwarz.

For ham havde den højlydte demonstration, der lammede trafikken mellem Nørreport og Søerne totalt i et par timer lørdag formiddag, kun et formål, at de to grupperinger kunne give deres egne holdninger til kende.

- Jeg anede ikke, der var en demonstration i dag. Og SIAD har ikke arrangeret demonstrationen i samarbejde med os, lige som den ikke giver udtryk for vores holdninger. For mig var det hverken en støtte til det jødiske samfund i Danmark eller en måde til at få tacklet problemet på, siger Finn Schwarz, og tilføjer:

- Det var bare støj.

Han medgiver dog SIAD, at der har været flere episoder på Nørrebro, hvor jøder har haft ubehagelige antisemitiske oplevelser, hvor afsenderne var fra folk med arabisk baggrund.

- Men afsenderne har også været etniske danskere. Så der er helt klart et problem. Men løsningen er ikke at dæmonisere befolkningsgrupper. Vi skal analyserer os frem til, hvornår der er tale om intolerance og hvornår, der er tale om generel kritik, mener Finn Schwarz og peger på, at generel kritik for eksempel kan være, som da der for nylig var en debat omkring omskæring af drengebørn.