Politiet får hver dag rigtig mange tip fra folk, der tror, de har set forsvundne Emilie Meng fra Korsør. Men ikke alle tip er lige brugbare.

Mange begår den fejl, at de blot tager et billede af den person, de tror er Emilie, og sender det til politiet samt informationer om tid og sted. Men nu sender de ledende folk bag Facebook-gruppen 'Eftersøgningen af Emilie Meng' en opfordring til alle, der tror, de ser Emilie.

'HUSK. Hvis I skulle se en, der ligner Emilie, Så tag aktion MED DET SAMME, gå over til pigen, og spørg helt roligt. Er det ikke hende, så er det bare at sige undskyld, jeg skulle bare være sikker,' skriver en af administratorerne af gruppen og ven af Emilies familie Zuzu Heidelbach i et opslag.

Den nu 18-årige Emilie er ikke set, siden hun 10. juli klokken 04 om morgnen skiltes fra sine veninder ved Korsør Station efter en bytur. Politiet er stadig på bar bund, selvom hundepatruljer, betjente og frivillige har ledt efter hende i over en måned nu.

Familien har udlovet en dusør på 100.000 kroner til det tip, der kan udløse, at Emilie bliver fundet. Og det er vitterligt væltet ind med tip, som politiet bruger rigtig meget tid på at gennemgå.

Men det er ikke den rigtige fremgangsmåde blot at tage et billede og sende det ind, uddyber Zuzu Heidelbach over for BT.

»Processen er LANGT hurtigere, hvis man går hen og taler med hende. Det mindsker politiets arbejde og tid. Der er ingen grund til at gøre deres arbejde mere besværligt, end det er i forvejen,« siger hun og uddyber:

»Processen for at man kun tager et billede kan være lang. Politiet modtager hver dag 100 tip, og dette billede kan risikere at havne nederst i bunken, og måske kunne dette billede være hende. Så derfor er dette en langt større hjælp for politiet.«

Men hvad hvis det nu er Emilie, og hun bare ikke ønsker at blive fundet og derfor siger, det ikke er hende?

»Man kan stadig tage et billede og sende det til politiet, hvis man trods hendes svar stadig er usikker,« siger Zuzu Heidelbach.

Det er en mulighed, at Emilie frivilligt har valgt at forsvinde, men både politiet og hendes familie har afvist, at det er tilfældet, selvom intet er helt sikkert. Ifølge en psykologisk profil af Emilie, så er hun ikke typen, der ville kunne finde på at gå under jorden, selvom der er eksempler på, at unge piger er forsvundet og kommet tilbage igen senere.