Med den rette hjælp er Carinas forældre ikke i tvivl om, at Carina kommer sig 100 pct. De mangler bare lige den sidste hjælp.
Med den rette hjælp er Carinas forældre ikke i tvivl om, at Carina kommer sig 100 pct. De mangler bare lige den sidste hjælp. Foto: DR TV

Forsøgte at stoppe DR-dokumentar

Drop de optagelser I har med Carina. De er ikke typiske for et organdonor-forløb.

Sådan lød opfordringen fra Aarhus Universitetshospital til DR, da det stod klart, at patienten ville overleve. DR nægtede, og onsdag aften tryllebandt historien det meste af Danmark, da dokumentaren ’Pigen der ikke ville dø’ rullede hen over skærmen.

Det var ellers hospitalet selv, der havde spurgt Carina Melchiors familie, om de ville medvirke i DR-programmet, da teenageren lå i koma efter en trafikulykke i oktober 2011. Så kunne familien nemlig være med til at sætte fokus på organdonation og det faktum, at der er for få donorer i Danmark.

Læge og Carina

CM

Lægerne skønnede, at patientens hjerne ville dø, så Carinas far, mor, søster og bror gik med til, at der blev filmet, mens lægerne talte med dem om organdonation.

Men da Carina uventet vågnede op, efter at lægerne slukkede for respiratoren, og det viste sig, at lægerne havde skønnet forkert med hensyn til Carinas overlevelseschancer, blev ledelsen på neurokirurgisk afdeling noget betænkelig. I en intern skrivelse til blandt andet Hjerteforeningen, Sundhedsstyrelsen, Center for organdonation, Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd skriver hospitalets cheflæge direkte, at dokumentaren kan underminere befolkningens tillid til, at hjernedød er et sikkert dødskriterium.

Carina Melchior

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.