Efter 21 aflysninger kan Københavns Lufthavn atter bruge begge sine baner. Nu arbejdes der på at nedbringe forsinkelserne.

Det har været en kaotisk søndag i Københavns Lufthavn, hvor snestormen tvang ledelsen til at tage den ene af lufthavnens to baner ud af drift.

Det har betydet store forsinkelser, mens 21 afgange er blevet aflyst og otte fly omdirigeret til andre lufthavne. Men nu er begge baner igen i brug, og i lufthavnen sætter man nu fokus på få sendt de ventende fly af sted og nedbringe forsinkelserne.

- Vi kan ikke garantere, at det er slut med aflysninger, for det afhænger også af de lufthavne, der modtager flyene. Men det er meget vigtigt, at vi nu kan bruge begge baner igen, siger pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn.

Sneen har ikke været et større problem for lufthavnen, men den meget kraftige sidevind skabte først på eftermiddagen alvorlige problemer for både landinger og afgange.

- Med to baner åbne har vi helt andre muligheder end med blot én, og prognosen siger, at vi som minimum kan holde dem begge åbne resten af døgnet, fortæller Søren Hedegaard Nielsen.

Han opfordrer passagerer til at møde op i god tid og følge med på lufthavnens hjemmeside, cph.dk. Er man i tvivl om, hvorvidt en flyvning bliver gennemført, skal man kontakte sit flyselskab, lyder det fra pressechefen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.