Samaritterne snublede med FCK's målmand

Der gik en chok gennem tilskuerne, da FCKs målmand Jesper Christiansen blev skadet i topkampen mellem FCK og Brøndby søndag. Men chokket udviklede sig hurtigt til harme.

Skaden var så alvorlig, at Jesper Christiansen måtte bæres fra banen på en båre af Parkens samarittere. Men efter ganske få meter måtte den sagesløse keeper konstatere, at han heller ikke var sikker i samaritternes arme.

Den ene samaritter havde tydeligvis svært ved at koordinere, hvordan hendes egne fødder skulle placeres i forhold til hinanden. Hun kæmpede ihærdigt med balancen, men tilsidst fik snubleskoene overtaget. Samaritteren faldt på snuden og Jesper Christiansen røg igen i græsset, da de to øvrige samaritter ikke var i stand til at bære hans 89 kg fordelt på 183 cm alene.

- Det er da dybt beklageligt, men der er jo ikke nogen, der gør sådan noget med vilje, siger Parkens sikkerhedschef Leif Bjørn til bt.dk.

Han fortæller, at det er Dansk Røde Kors, der står for Samarittertjenesten i Parken.

- Man skal huske på, at samaritterne har en lang træning og uddannelse bag sig, hvor de blandt andet bliver trænet i hjertestop. Der er ikke nogen af dem, der ville gå på banen og hente en mand ud, hvis de ikke vidste, de kunne klare det. De risikerer jo at blive til grin overfor hele Danmark, siger Leif Bjørn.

Videoklippet af det famøse målmands-drop er da også allerede lagt på youtube, og folk lægger ikke fingrene imellem i deres kommentarer.

I Dansk Røde Kors er sektionschef Jutta Helles rigtig ked af epioden.
- Det, der sker, er, at der er en del kasteskyts på banen. Derfor kan de tre samarittere ikke bære ham ud ved nærmeste sidelinje, men skal hele vejen tværs over banen. Og så kommer den ene samaritter ud af trit. Når man så samtidig bærer på så stor vægt, er det ikke nemt at få balancen igen.

- Jeg vil gerne slå fast, at den pågældende samaritter er fuldt funktionsdygtig. Hun er selvfølgelig helt ulykkelig over det, men heldigvis sker der ikke yderligere skade med Jesper Christiansen, siger Jutta Helles.

Hun fortæller samtidig, at samaritterne får mindst 50 timers førstehjælpskursus inden de bliver sendt på banen. Der er tale om helt almindelige mennesker, der hver dag yder en uvurderlig indsats som frivillige ved en række arrangementer over hele landet. Blandt de største er arrangementerne i Parken, Roskilde Festival og DGI-stævne. Alene denne sommer har samaritterne reddet tre mennesker med akut hjertestop.