Miraklernes tid er ikke forbi, konstaterer Preben Byrialsen, der tidligere i dag styrtede i Mariager Fjord med sit lille Cessna-fly. Han slap fra styrtet med tre sting.

- Falckredderen sagde, at jeg skulle gå ind og købe nogle skrabelodder på vej hjem fra sygehuset, for heldet er vist med mig i dag, griner 60-årige Preben Byrialsen.

Han sidder på sin terrasse og får varmen i solen efter en dukkert i Mariager Fjord tidligere i dag.

, men , inden det sank, og kom op i en af de små både, der var kommet ham til undsætning, da folk på Kongsdal Havn så det lille fly styrte.

- Det var sådan en bette hyggeflyvning. Men når der er varmt, så kan vandet fra fjorden give lidt karburatoris, og så går motoren ud. Og så er man pludselig tættere på fjorden, end man lige troede, fortæller Danmarks heldigste mand og tilføjer, at 'vandet er ikke blødt'.

Flyet ramte vandspejlet med den ene vinge, der knækkede af. Og vidner har fortalt, at flyet nærmest slog kolbøtter henover vandet, inden det gav sig til at synke.

Konen kom med tørre bukser

- Det gik så stærkt. Det sagde bare 'bang', og så var det ovre. Og så skulle jeg se at få selen af og komme ud i en fart, fortæller den 60-årige, der har lovet sin hustru, at det er slut med at være en vovehals.

- Jeg går over til at flyve modelfly nu, griner han.

Han kunne selv ringe til sin kone og fortælle om flystyrtet, så hun blev hurtigt beroliget og kunne komme sin mand til undsætning - med tørre bukser.Preben Byrialsen fra Mariager har haft flyet til salg i et stykke tid, fordi han mener, at han som 60-årig (der også har dyrket faldskærmsflyvning i næsten 10 år) har haft de vilde oplevelser, han skal have. Men det gode vejr fristede, så han mente, at han godt kunne tage flyet ud en tur, når nu det ikke var solgt endnu.

- Min kone siger, at jeg har ni liv. Jeg er altid heldig, men det her er nok den største omgang, jeg har prøvet. Så der er ingen grund til at prøve igen. Nu har jeg lovet at stoppe med det der. Så nu sidder jeg lige her på terrassen og slapper af og får varmen. Vandet er altså ikke varmt nok til at bade i endnu.

Havarikommissionen for Civil Luftfart skal i morgen undersøge vraget af det lille Cessna-fly for at fastslå årsagen til det dramatiske styrt.