Solgte millionlejlighed hun ikke ejede

Grammy-vinderen Peaches solgte millionlejlighed, som hun ikke ejede.

Da hun blev dømt til at betale pengene tilbage, forsvandt hun til USA.

Om det var den grimme skilsmisse med den tidligere rigmand Rasmus Tholstrup, den langtrukne strid om forældremyndigheden eller en drøm om USA, der fik grammyvinderen Peaches til at begå boligsvindel for flere millioner, ved hun kun selv.

Ikke desto mindre blev hun i december 2010 i Københavns Byret dømt til at betale over 4 millioner kroner tilbage for en lejlighed, som hun solgte, selv om hun ikke ejede den.

Peaches, eller Latrice Lavon som er hendes borgerlige navn, giftede sig i starten af nullerne ind i den kendte danske erhversfamilie Tholstrup-klanen, men i 2006 gik kærligheden til boligspekulanten Rasmus Tholstrup i stykker, og Peaches ville flytte for sig selv.

Hun kontaktede derfor en af sin mands nærmeste venner, advokat Jacob Morten Carl Jacobsen, som levede af at handle med lejligheder. Jacob Morten Carl Jacobsen solgte derfor en fire-værelses lejlighed på 138 kv.m på Amerika Plads i København til sangerinden. Købet fandt sted i 2007, og Peaches Lavon skulle betale 3,75 mio. kr. for lejligheden.

Men efter adskillige måneder ringede banken til Jacob Morten Carl Jacobsen. Pengene var ikke gået ind på kontoen. Dette på trods af at der var lavet skøde på ejendommen. Og Peaches Lavons advokat havde ikke sikret, at pengene blev overført, som han egentlig skulle i henhold til loven.

Kort efter solgte sangerinden lejligheden selv og sikrede sig 4,025 mio. kr. og havde pludselig en formue, da hun jo aldrig havde betalt for lejligheden til at begynde med.

Advokat Jacob Morten Carl Jacobsen, som ellers var gode venner med Peaches Lavon, bliver skrækslagen. Efter en del besværlige forsøg på at tale Peaches Lavon til fornuft, trak han hende i retten. Sangerinden er i mellemtiden flyttet ind i et hus på Ørnevej i Hørsholm, som hendes eksmand har betalt 3,8 mio. kr. for i hendes navn.

Retssagen kørte i flere år. Peaches Lavon påstod, at hun ikke var forpligtiget til at tilbagebetale nogen penge, og processen forsinkes flere gange, da sangerinden ofte skiftede advokat.

Den 1. december 2010 faldt der dom. En dom, som BT er i besiddelse af. Peaches Lavon skulle betale pengene tilbage med renter. Hun ankede straks.

Herefter udtænkte hun efter alt at dømme sin plan om at stikke af fra Danmark og vende tilbage til USA, som hun oprindelig kom fra. Mens ankesagen forberedtes, belånte hun sit hus for 700.000 kr., selvom Jacob Morten Carl Jacobsen protesterede, da han forsøgte at få ejendommen tilkendt som erstatning. Hun lejede også huset ud og modtog et depositum.

Og så var hun pludselig væk. Stukket af til USA med formue, lån og depositum. Inden hun flygtede, betroede hun sig til en veninde.

- Hun siger, hun må flygte, fordi hun har gjort noget forkert. Hun vil undgå at komme i fængsel, siger veninden, der ønsker at være anonym, til BT.

Veninden har ikke taget Peaches Lavons parti i sagen.

Jacob Morten Carl Jacobsen bekræfter historiens detaljer, men ønsker ikke at kommentere yderligere, da han er ’godt træt af sagen’