Danskerne bruger i høj grad smertestillende håndkøbsmedicin i et forsøg på at dulme stress, viser en undersøgelse.

Forbruget af hovedpinepiller er eksploderet de seneste år, og vi bruger hovedpinepiller som aldrig før. Hver dansker indtager nu i gennemsnit 175 hovedpinepiller om året.

Stigningen skyldes efter alt at dømme, at vi i høj grad bruger smertestillende håndkøbsmedicin i et forsøg på at dulme stress, og at vi i de forgangne årtier generelt er blevet mere stressede, skriver videnskab.dk.

Det er konklusionen på en ny undersøgelse, som er lavet af ph.d.-studerende Vibeke Koushede fra Institut for Farmakologi og Farmakoterapi på Københavns Universitet.

Resultaterne er netop blevet publiceret i det anerkendte sundhedsvidenskabelige tidsskrift International Journal of Public Health.

- Ud fra de tal, jeg har arbejdet med, kan jeg konstatere, at der er en stærk sammenhæng mellem stress og brug af smertestillende håndkøbsmedicin, siger Vibeke Koushede til videnskab.dk og fortsætter:

- Noget skyldes smerter forårsaget af stress, men to tredjedele af sammenhængen kan ikke forklares af smerter. Det tyder altså på, at smertestillende håndkøbsmedicin bliver brugt som en måde at håndtere stress på.

Hun kalder forbruget af hovedpinepiller mod stress for både bekymrende og uhensigtsmæssig.

/ritzau/