Ole Frost, manden der skød den norske albino-elg Albin, afslører nu, at det kridhvide dyr var et blindt skravl.

- Det er min vurdering, at den var nærmest blind. Den var forvirret og disorienteret, siger Ole Frost, der for cirka tre uger siden tog livet af det norske elgeikon.

Elgedrabet skabte en voldsom ballade, da den karakteristiske hvide elg var kendt i hele Norge og døbt Albin af norske medier.

Skoler havde brugt elgen i undervisningen og en norsk kommune havde lavet et projekt, hvor de havde brugt elgen som maskot på blandt andet t-shirts, der var blevet trykt til lejligheden.

Men det rørte ikke Ole Frost, som skød Albin to gange, da elgen intetanende traskede ind på skudhold af den danske jæger. Hvid eller ej, det gjorde ikke forskel for danske Ole.

Nu forklarer Ole Frost altså at dyret tilsyneladende havde problemer i den norske natur.

- Den opførte sig atypisk for en elg. Den kom gående direkte ud i det fri, hvilket elge normalt ikke gør. Da jeg så skød og ramte den første gang, så løb den også direkte imod mig, forklarer Ole Frost, som altså først skamskød Albin før den fik nådeskuddet kort efter.

- Jeg har senere fået at vide, at hvide elge, ofte bliver blinde og klarer sig dårligere. Den havde ikke bragt noget godt til den øvrige bestand. Den havde også en relativt lav vægt, der indikerer, den ikke klarede sig så godt, forklarer Ole Frost til bt.dk.

På trods af at Norge har været på den anden ende af raseri over den danske jægers drab, og det faktum, at små børn har lært om elgen i skolen, så fortryder Ole Frost ikke, at han tog livet af elgen.

- Jeg håber da, at jeg ville trykke på aftrækkeren igen, hvis jeg skulle gøre det om. Men måske ville jeg være lidt bange for al den ballade, der har været. Men det bør ikke være medier og udenforstående, der bestemmer det. Det skal være Vildtstyrelsen, siger Ole Frost.

Det har tidligere været fremme, at Ole Frost fik hovedet og hjertet med hjem fra Norge, men det er ikke korrekt. Kun Albins gevir er nået til Danmark.

- Det skal op og hænge på et tidspunkt, men lige nu ligger det bare her.

Selvom Ole Frost ikke fik albinoelgekød med til Danmark, så kan han varmt anbefale elgesteg.

- Det smager fremragende og er meget sundt, da der ikke er meget fedt i. Jeg tror, man kan sige, det er lidt som en blanding af rådyr og kalvekød, forklarer han.