Børn med hund i hjemmet har mindre risiko for at udvikle eksem

De er på mange måder menneskets bedste ven. Nu viser et nyt dansk studie, at hunde i hjemmet kan modvirke børneeksem. Det skriver Videnskab.dk.

Og jo flere hunde jo bedre. Det danske studie fra forskningscentret COPSAC har nemlig opdaget, at risikoen for at udvikle eksem hos børn falder signifikant, jo flere hunde der er i hjemmet.

Børneeksem er en kronisk lidelse, der giver tør og kløende hud. I omegnen af 20 procent af alle børn rammes i dag af lidelsen, som også kan øge risiko for infektioner.

»Vi er ret overraskede over resultatet. Det imponerer mig især, at risikoen daler med antallet af hunde«. Det fortæller professor og overlæge Hans Bisgaard på Dansk BørneAstma Center på Gentofte Hospital. Han er også medforfatter til studiet.

Resultaterne viser, at risikoen for at få eksem hos børn uden hund i hjemmet var 29 procent. For børn med én hund i hjemmet var risikoen 20 procent, mens to eller flere hunde nedsætter risikoen til 5 procent.

Effekten af hund i hjemmet er kun påvist hos børn af mødre, der har astma. Hans Bisgaard fortæller, at hundens bakterier kan have en positiv påvirkning på barnets immunforsvar, og moderens astma påvirker dermed barnets immunforsvar mindre, når der er hund i hjemmet.

Se også: Verdens måske sødeste hunde-video: Vennen alle børn bør have...: