Lyt til artiklen
"Låg udleveres i kassen". Sådan lyder beskeden nu i flere Netto-butikker til kunder, der gerne vil købe Nescafé. Det er Nettos nyeste forsøg mod kaffe-tyveri.

Butikstyvene kan godt lide kaffe. Kaffe-produkter er i hvert fald en af de varer, som tyvene ofte går efter i supermarkederne.

Flere Netto-butikker er derfor begyndt at stille Nescafé-glassene op på hylderne uden låg. Kunderne får så først udleveret låget, når de betaler ved kassen.

- Vi antager, at de fleste tyverier af kaffe sker med henblik på at sælge videre, og kaffen er meget svære at sælge videre uden låg, forklarer Mads Hvitved Grand, der er pressechef i Dansk Supermarked.

Netto på Nørrebrogade i København er en af de mange butikker, der har haft store problemer med kaffe-tyve. Her kom tyvene og fyldte tasker op med kaffen.

-Vi fik dagligt stjålet kaffe. Lige så snart vi fik det hjem, blev det stjålet. Vi er derfor blevet nødt til at gemme kaffen væk oppe ved kassen og sætte gule klistermærker på med vores navn, siger butikschef René Sembach Andersen.

De nye tiltag har dog hjulpet rigtig meget på tyveriet af kaffe, forklarer butikschefen.

Mads Hvitved Grand fortæller, at ideen med at sælge kaffen uden låg startede som en lokal løsning.

- Vi kan se et markant fald i tyveriet af Nescafe, når vi skruer låget af. Det var en lokal løsning, som virker, og den har nu bredt sig til særligt Netto og Døgn Netto i de større byer, siger han.