Lyt til artiklen

Programmet 'Jagten på de røde lejesvende' har skabt masser af ballade på redaktionerne i DR-Byen og har fået DR-værten Kurt Strand op i det røde felt.

Først ville journalisten Jens Nauntofte hive programmet i Pressenævnet for brud på de presseetiske regler. Og nu har det kontroversielle program, hvor instruktør Jacob Rosenkrands går i rette med DR-journalister og deres angiveligt ræverøde dagsorden, fået Deadline-værten Kurt Strand til at fare i flint. Ifølge B. T. s oplysninger udspillede der sig i fredags et dramatisk skænderi mellem den populære vært Kurt Strand og en kollega på Deadline. Stillede ultimatum Da Kurt Strand, som er inddraget i 'Jagten på de røde lejesvende', mødte ind til værtsvagten fredag eftermiddag, bemærkede han, at kollegaen, som har arbejdet på Jacob Rosen krands' program, sad i Deadlines redaktionslokaler. Herefter stillede han ifølge B. T. s oplysninger et ultimatum, der kort beskrevet lød:

- Enten forlader du bordet -eller også gør jeg!

Kurt Strand, der valgte at forlade DR før den seneste fyringsrunde, vil ikke komme ind på konkrete detaljer i sagen, da B. T. fanger ham på mobilen. - Jeg vil ikke kommentere interne anliggender på min arbejdsplads. Men jeg kan sige så meget, at der har været en uenighed omkring 'Jagten på de røde lejesvende'. Og den uenighed har bredt sig indirekte til Deadline, fordi en ansat her også har arbejdet på det program, siger Kurt Strand, der i øvrigt kalder nogle af Jacob Rosenkrands' påstande udokumenterede og uvederhæftige. Interne forhold Chef for Deadline på DR2, Mette Hybel vil ikke bekræfte, at der har været et sammenstød på redaktionen. - Der var i hvert fald ikke nogen, der blev tvunget til at gå hjem. Den pågældende medarbejder skulle gå alligevel. Men jeg vil ikke sige mere, da det er et internt forhold, siger hun til B. T. jkm@bt.dk