Mette Hansen – kendt fra TV2-programmet ’Velkommen til virkeligheden’ – passede et rengøringsarbejde i ti dage. Nu skal hun opereres i sine hænder og håber, at hun derefter igen kan få et job.
Mette Hansen – kendt fra TV2-programmet ’Velkommen til virkeligheden’ – passede et rengøringsarbejde i ti dage. Nu skal hun opereres i sine hænder og håber, at hun derefter igen kan få et job. Foto: Camilla Rønde

Den 35-årige kontanthjælpsmodtager og enlige mor til tre Mette Hansen, der blev landskendt som i TV2-programmet ‘Velkommen til virkeligheden’, begyndte i job 2. obtober. Ti dage efter var hun igen uden arbejde.

- Det lykkedes ikke at få Mette rigtig i gang her. Vi prøvede rigtig mange ting, men der var hele tiden noget i vejen. Det var en lidt skidt start også for hende selv. Jeg tror, at filmen knækkede for hende lige der.

Det siger Johannes Bang, indehaver af rengøringsfirmaet B1 Rengøring i Skanderborg, hvor Mette Hansen efter et år på kontanthjælp fik job som rengøringsassistent.

Mette Hansen

Fik tilbudt tre job - 1

- Det er rigtig synd for hende, for i bund og grund ville hun rigtig gerne, hun var god til at gøre rent, hun fik meget ros og var meget omhyggelig, siger Johannes Bang.

Jobcenterchef i Rødovre Kommune Jakob Duvå kender ikke den konkrete sag, men forklarer, at det kan være yderst kompliceret at få personer som Mette Hansen i job.

Mette Hansen tilhører den såkaldte matchgruppe 2 i kontanthjælpssystemet. 68.020 ud af de i alt 134.600 kontanthjælpsmodtagere er i denne gruppe. Personer i denne gruppe kan f.eks. have psykiske eller sociale problemer selv eller i den nærmeste familie.

I oktober begyndte Mette Hansen at arbejde som rengøringsassistent, men efter blot ca. ti dages ansættelse stoppede hun.

Kæmper på to fronter

- Mange kontanthjælpsmodtagere i gruppe 2 har svært ved at klare de krav, der følger med at have et job. Vi kan alle sammen ramme ind i personlige problemer, men for de her borgere handler det om, at de simpelthen ikke kan overskue både det at arbejde, og så måske kæmpe med problemer i privatlivet, siger jobcenterchef i Rødovre Kommune Jakob Duvå.

Mette Hansen

I TV2-programmet kunne ca. en halv million seere følge med i Mette Hansens jobjagt i selskab med Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll. I programmet understreger Mette Hansen, at hun gerne vil have et job, men ikke kan finde et, og hun bliver vred på Simon Emil Ammitzbøll, der insisterer på, at det må være muligt at finde et arbejde.

Den unge politiker opfordrer hende til at skifte den flerfarvede frisure ud med en ensfarvet og smide tungepiercingen. Men Simon Emil Ammitzbølls råd viste sig at være overflødige. For der var job at få. På et møde med sin sagsbehandler blev hun i september tilbudt flere job. Men da hun igen trådte ind på arbejdsmarkedet, trådte hun hurtigt ud igen:

Mødte ikke på arbejde

- Da hun ikke mødte på arbejde, blev vi enige om at stoppe samarbejdet. Det gør ondt på os, når det ikke går godt, siger rengøringschef Johannes Bang.

Mette Hansen oplyste tilbage i september til BT, at hendes indkomst med kontanthjælp, børnebidrag og børnepenge lå omkring de 15.000 kr. efter skat. Som rengørings-assistent kunne hun tjene ca. 125 kr. i timen. Mette Hansen skulle arbejde 30 timer om ugen hos B1 Rengøring. Det svarer til en månedsløn på 15.000 kr. før skat, men hertil skal lægges diverse tillæg og pension.

Mette Hansen bekræfter over for BT, at hun ikke længere har et arbejde. Hun siger, at hun efter ca. en uges arbejde fandt ud af, at hun har problemer med sine hænder og skal opereres i dem.

Derudover ønsker hun ikke at udtale sig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.