Politiassistent Lars Bo Lomholt med schæferen Thor, som han bortførte fra et internat i januar.
Politiassistent Lars Bo Lomholt med schæferen Thor, som han bortførte fra et internat i januar. Foto: Charlotte Rachlin
Hunden Thor fik fredag lov at gense sin redningsmand for første gang siden den berømte redningsaktion. Thor har dog ikke fået lov at gense ejeren Jette.

- Det var meget spændende at se Thor igen. Det var en helt anden hund. Han så flot og velplejet ud. Hans pels var glansfuld, og man kan virkelig se, han er blevet passet og plejet. Han havde simpelthen en helt anden gnist, siger Lars Bo Lomholt om gensynet med schæferhunden Thor.

Et gensyn som Thors ejer Jette ikke får fornøjelsen af foreløbig, hvis nogensinde.

- Thor har ingen tillid til mennesker nu, så vi har besluttet, det er bedst, at Jette ikke ser ham. Det ville være synd for ham, hvis han tilbragte tid med Jette, og hun så skulle forlade ham igen, siger Lars Bo Lomholt og oplyser, at det næste sted Thor bliver flyttet til, skal være hans permanente hjem.

- Han kan blive, hvor han er nu, nogle uger eller måske måneder endnu, men det næste hjem, han får, bliver det hjem, han skal have resten af livet. Han kommer formentligt ikke hjem til Jette igen, for han er jo stadig dødsdømt, siger betjenten.

Lars Bo Lomholt valgte at hundenappe Thor iført fuld uniform dagen før, hunden skulle aflives for at have skambidt en anden hund. Nu er betjenten suspenderet og sigtet for embedsmisbrug og bedrageri, men han har opnået noget, der nærmer sig heltestatus blandt hundeelskere i store dele af Europa. Han er ved at vænne sig til idéen om en ny tilværelse.

- Jeg passer min cykelforretning i Rungsted, og ellers har jeg meget travlt med den her sag. Jeg har haft så travlt, at jeg ikke har haft meget tid til at skænke min nye tilværelse en tanke, og der går formentligt et halvt år, før jeg ved, hvad sker med mit arbejde indenfor politiet, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.