Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er sommeren 1993, og livet tegner lyst for den 41-årige erhvervsmand og milliardær Fritz Henrik Schur. Han har fundet sin private lykke - den evige ungkarl har gennem et par år været kæreste med den tre år ældre sangerinde Birthe Kjær.

Parret har mødt hinanden til en middag hos deres fælles venner, ægteparret Helge og Ingelis Sander - to af de vigtigste personer i fortællingen om magtens edderkop, der trækker i alle trådene i DONG-spindet, Fritz Henrik Schur.

Den sommer overvejer han og Birthe Kjær at flytte sammen - men arbejderdatteren fra Århus og den rige fabrikantsøn fra Vejle viser sig alligevel at være for uens til at forholdet kan bære.

-  Vores gensidige åbenhed kunne ikke helt overskygge vores forskellighed. Mens vi var kærester, købte han Christiansholm Slot og gik i gang med at indrette det. Da han flyttede ind, kom der en del personale til, og jeg måtte erkende, at jeg ikke følte mig tilpas i en situation, hvor vi havde en kok til at lave mad og en hushovmester til at servere, selv om vi kun var os to, fortæller Birthe Kjær.

B.T. går i søndagsavisen tæt på rigmanden Fritz Schur, som har været på alles læber i den forgange uge, efter han fyrede energimastodonten Dongs administrerende direktør. Fritz Schur er kendt for at være en del af samfundets top med venner både blandt de kongelige, politikere og erhvervsfolk, men også sangeren Birthe Kjær har været en del af den magtfulde mands liv.

Læs mere i B.T. søndag om hvorfor det ikke holdt mellem Fritz Schur og Birthe Kjær og også om magtmennesket Fritz Schur.

Andre læser også