Topvært på DRs flagskib 21 Søndag Reimer Bo blev i går fjernet fra skærmen med øjeblikkelig virkning. Det meget omtalte og stærkt kritiserede interview med storsvindleren Stein Bagger kostede stjernen jobbet. B.T. kan i dag via en højtstående kilde på DR løfte sløret for, hvad der førte til fyringen.

DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup begrundede i går officielt fyringen med, at ledelsen på DR var nået til et sted, hvor Reimer Bos person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet og tillidsforholdet mellem Reimer Bos og DR Nyheders ledelse har lidt skade efter Bagger-interviewet, hvor værten valgte selv at producere indslaget, uden at orientere sin redaktion.

Det benægter Reimer Bo dog fuldkomment i dagens udgave af B.T.. Han fastholder derimod, at han gik i gang med planlægningen af interviewet med storsvindleren sidste sommer, inden han overhovedet fik tilbudt jobbet som vært på 21 Søndag, og at han desuden informerede sine chefer, både om interviewet og om, at han selv stod for produktionen. 

Ifølge en højtstående kilde på DR er det korrekt, at Reimer Bo ved sin ansættelse orienterer om, at han er i gang med at planlægge et interview med Stein Bagger. Et interview alle chefer var meget interesserede i.

Herefter brugte Reimer Bo mere end et halvt år på at få interviewet hjem ved at besøge Stein Bagger i fængslet og udveksle breve med ham.

Reimer Bo fortalte dog først sin direkte chef, nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, at interviewet var gennemført og ved at blive klippet sammen, en uge før interviewet blev vist søndag den 16. maj.


Ifølge B.T.s kilde blev Ulrik Haagerup både overrasket og glad for dette 'scoop'. Men på det tidspunkt troede Haagerup, at Reimer Bo lavede interviewet for DR Nyheder. Få timer efter beskeden om, at det første interview med Danmarks-historiens største svindler nu var i kassen, stivner Ulrik Haagerups smil dog.

Han får nemlig først nu at vide, at Reimer Bo i virkeligheden har indgået en aftale med DR Medier, der er en anden afdeling i DR, og det er Reimer Bos eget firma, der står for at klippe indslaget sammen uden for DR Byen.

Det vil sige, at Reimer Bo har gennemført interviewet fuldkommen uden at rådføre sig med de kolleger på DR, der er eksperter i Stein Bagger-sagen, og slet ikke har fortalt nogen om, at interview-aftalen var kommet på plads, men gennemførte det i total hemmelighed.
 
Ifølge B.T.s kilde blev Ulrik Haagerup derefter stiktosset på Reimer Bo.

I en intern mail til DRs medarbejdere sendt kl 06.17 torsdag morgen bekræfter Ulrik Haagerup i grove træk forløbet. Han skriver også, at hverken souschef på DR Nyheder Jakob Kwon eller TV-Avisens chef Naja Nielsen var informeret.

- Da Naja, Jacob Kwon og jeg hører om interviewet, er det både gennemført, aftalen med DR Medier lavet, programlægningen i gang, og optagelserne ved at blive redigeret - ude i byen. Vi er i dag enige med DR Medier om, at der ikke sker gentagelser af, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden laver. I valget mellem at have insisteret på, at en aftale indgået i en anden afdeling i DR skulle erklæres ugyldig eller forsøge at få det bedste ud af en urimelig situation og sikre, at den aldrig ville kunne opstå igen, valgte jeg det sidste. På baggrund af de seneste uger debat må jeg konstatere, at det valg bestemt kan anfægtes, skriver Ulrik Haagerup i mailen.

Reimer Bo rejste straks efter interviewet blev vist på DR for halvanden uge siden på en planlagt cykelferie i Italien, og han kom først hjem i mandags.

Tirsdag blev han indkaldt til møde med Ulrik Haagerup, hvor han fik besked om, at tilliden til ham er væk og han ikke længere har troværdighed til at være ansigtet ud ad til på DRs tungeste journalistiske magasin.