Her et billede af langbordet med finalekagerne og -brød. Se link i artiklen herunder for flere billeder fra dagen.
Her et billede af langbordet med finalekagerne og -brød. Se link i artiklen herunder for flere billeder fra dagen. Foto: Christian Liliendahl

På en velstrøget, hvid dug lå Danmarks bedste kager og brød klar til bedømmelsen, og standarden på de mange delikate produkter ville med garanti kunne lokke selv den mest stringente fitness-dronning til samt spolere hendes kostplan på et splitsekund.

Inde i et stort opslået og iøjefaldende telt midt på Rådhuspladsen i København knipsede de mange besøgende folk løs med deres kameraer af de færdige kvalitetsprodukter, mens de i den anden hånd bar enten en kop gratis kaffe eller et stykke kransekage. Og der var god grund til beundring, for foran dem lå Danmarks bedste kager og brød, der skulle kåres indenfor flere kategorier såsom Bagt Tærte, Desserttærte og Specialbrød.

- Vi går seriøst til værks. Vi smager på dem. Bedømmer konsistensen, smagen, udseendet, det rationelle og det kreative. Der er i alt 200 point, som vi deler ud pr. kage. Vi er tre dommer og lægger så pointene sammen til sidst, siger Peter Kofod, chefkonditor hos Odense Marcipan, der var dommer i kagekategorierne. 

dfs

Sammen med sine to dommerkolleger skulle han spise sig gennem tre kagekategorier med ti smagsprøver i hver, og det kan godt sætte sit præg på appetitten.

- Man har ikke behov for aftensmad. Et flute og et glas vand, det er nok, lyder det grinende fra Peter Kofod. 

Og vinderne blev..

Kåringerne har fundet sted siden år 2000, og efter tirsdagens resultater kunne seks nye konditorier eller bagerier hænge guldskiltet op i butikken. Den ene blev Mads Kilstrup fra Conditor La Glace, der havde kvalificeret sig til finalen i både desserttærte og tørkage. Da dagen var omme, kunne han lade sig hylde som sejrherre i sidstnævnte kategori.

- Nu vandt jeg tørkagen, og den skal helt sikkert sættes i produktion, og min kollega, der vandt dessertkagen, skal også have sin i produktion, så det giver da et boost. Det er også fedt at smide på cv’et, det er da et plus, og det er klart, at det her er noget, man virkelig gider, for ellers bruger man ikke timevis efter fyraften på at blive og lave sine kager, siger Mads Kilstrup og fortæller, hvordan ideen opstod:

- Først sidder man derhjemme og tegner lidt og tænker over, hvilke smage man vil arbejde med, og hvilket udtryk det skal give. Så kommer man frem til nogle råvarer, man finder interessante, og så prøver man måske at finde nogle, der passer til årstiderne. Men det kræver mange arbejdstimer, hvor vi hos Conditor La Glace heldigvis var tre, der kunne hjælpe hinanden. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.