Hvis du er en af de mange millioner mennesker, der lider af araknofobi, skal du måske holde dig fra den danske natur i efterårsmånederne.

For hvis du tror, at de helt store af slagsen kun findes i sydamerikanske jungler og australske vildmarker, så tager du fejl. Fugleedderkopper findes nemlig også i Danmark. Og det er nu, de begynder at vise sig frem, skriver TV 2.

Den såkaldte nordlige fugleedderkop lever også her i landet, men for det meste ser man ikke noget til den, fordi den graver sig ned og bor i tunneler, forklarer biolog Anders Kofoed over for TV 2.

»Men lige her i efterårsmånederne vover hannerne sig ud, for hvis hanner og hunner lever hele deres liv under jorden, så kommer der ikke mange edderkopper ud af det,« siger han.

Man kalder det en fugleedderkop, fordi dens giftkroge vender lodret. Hos andre arter vender de vandret.
Man kalder det en fugleedderkop, fordi dens giftkroge vender lodret. Hos andre arter vender de vandret.
Vis mere

Han maner dog til besindighed, for selv om den er giftig - det er alle edderkopper, påpeger han - så er den slet ikke farlig nok til at slå et menneske ihjel med sit bid.

Den nordlige fugleedderkop er nu heller ikke så stor som dem, man kan finde i mere tropiske klimaer. De er som regel kun en til to centimeter - men deres bid er alligevel kraftigt nok til at bide igennem huden på et menneske.