Formand for FOA, Dennis Kristensen, har for kort tid siden været uden for Forligsinstutionen og udtalt sig til medierne. Herunder har han været igennem live til 2000 tillidsrepræsentanter, der er samlet i Odense til stormøde. Her refererede Dennis Kristensen overraskende til detaljer, som har udspillet sig inde i forligsinstitutionen.

Han kunne berette, at forligsmand Mette Christensen har gjort alle parter det ganske klart, at hvis ikke de indgår en aftale i dag, så udskyder hun ikke forhandlingerne i 14 dage, som hun ellers har mulighed for. I stedet ryger Danmark ud i storkonflikt, som træder i kraft i løbet af fem døgn.

BT har transkriberet Dennis Kristensens udsagn helt præcist fra en video, som er lagt op på forbundsformanden Facebookside.

»Bliver vi ikke enige i dag - og det har forligsmanden også mindet os om fra starten.. man må ikke referere hvad hun siger. Jeg håber ikke, hun hører det her.. at hvis ikke man bliver enige i den her forhandlingsrunde, så er det slut, så kommer vi ikke til at møde hende mere. Så det er sidste frist. Det lægger sådan et afgørende pres, sagde Dennis Kristensen altså til 2000 medlemmer af FOA, hvor der stod adskillige journalister ved siden af. Herunder BTs medarbejder ved forligsinstitutionen.

BT har valgt at videregive Dennis Kristensens kommentar, da FOA selv har offentliggjort den og at udtalen er faldet uden forudgående aftale om fortrolighed foran et stort antal journalister.

Herunder ses interviewet med Dennis Kristensen. Udtalelsen om forligsmanden falder lige efter 05:45 i klippet.