Den tidligere topmodel Sille Lundquist døde søndag,  47 år gammel, søndag d. 21 januar.

Det fremgår af datteren Anouska Lundquists Facebook-profil, hvor hun blandt andet skriver:

'D. 21/1/18 rejste min smukke mor til Nangijala, eller himlen, kan man også sige. For mig er hun den perfekte mor, og jeg kunne aldrig drømme om, at ændre den mindste ting på hende. Jeg kunne ikke være mere stolt over, at Sille Kornum Lundquist er min mor, og over at jeg er hendes datter. Jeg synes jeg er den heldigste person i hele verden, at jeg har fået lov til at få så meget tid og have fået så mange fede minder med hende,' skriver Sille Lundquists datter, Anouska, blandt andet.

Sille Lundquist vandt den danske Supermodel Of The World-konkurrence i slutningen af 80'erne og blev kaldt 'Super-Sille' i branchen.

Gennem 90'erne var hun en flittigt benyttet model, og gennem syv-otte år rejste hun kloden tynd og havde skiftevis base i Paris, Milano og New York.

Foto: THORKILD AMDI
Vis mere

Udover forsider på Elle og mange andre internationale modemagasiner var hun blandt andet model for Triumph, Nivea og Femilet, og den eftertragtede model nåede også at medvirke i videoer med Michael Jackson og i vignetten til en James Bond-film som dansende model.

Efter mere end syv år på farten jorden rundt blev modellivet for overfladisk for den begavede danske kvinde, der higede efter dybde og mening med tillværelsen.

I et af de sidste interviews Sille Lundquist lavede, sagde hun blandt andet til journalisten Susse Wasmann i bladet 'Psykologi':

»Jeg var ved at blive sindssyg over det der pissehamrende overfladiske liv, så jeg var begyndt at tage kurser i filosofi og skulptur på NYU. Jeg har altid elsket at læse franske eksistentialister og drikke rødvin og tale om meningen med livet hele natten, og det havde jeg brug for mere af. Så jeg tog hjem og begyndte at læse filosofi på Københavns Universitet.«

Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

Sideløbende blev Lundquist ved med at arbejde som model nogle år frem, men på et tidspunkt droppede hun modelkarrieren, og uddannede sig som coach, og fik job som virksomhedskonsulent for store danske virksomheder, skriver 'Psykologi'.

Men heller ikke jobbet som coach tilfredsstillede den søgende ex-models trang til at søge dybere ind i livets store spørgsmål.

I 2016 droppede hun coaching og sagde, at 'selvudvikling skal ikke være en fix-it-tjeneste.«

Foto: BENT MIDSTRUP
Vis mere

Derefter kastede Sille Lundquist sig fuldtid over mindfullness og stiftede sit eget firma, Being Human, der siden har hjulpet travle mennesker med at genskabe forbindelsen til dem selv, skriver 'Psykologi'.

Sille Lundquist døde efter noget tids cancer-sygdom, og datteren Anouska slutter mindeordene om sin mor således:

'Min mor er min solstråle, min engel og min kærlighed. Jeg kan ikke med ord beskrive, hvor ufatteligt ulykkelig jeg er lige nu. Men vores kærlighed til hinanden er så stor, og siden jeg kan elske én så meget, kan jeg også blive glad igen, fordi jeg ved, at min mor gerne ville have det sådan. Jeg er ikke mere bange for at dø, for jeg ved, at jeg selv kommer til at rejse til Nangijala (himlen), og at jeg der vil møde min mor, så hun kan få verdens største kram og en masse kys. Hendes sjæl vil altid være i mit hjerte - og sammen med mig.'