Lystfiskeren Laurids Meldgaard fra Tarm i Vestjylland er en lykkelig mand. Og det selvom han fremover må regne med forstrakte armmuskler, når han skal fortælle lystfiskerhistorier til alle, der vil lytte.

Da han lørdag eftermiddag var ude med snøren i Varde Å, landede han nemlig en af de største laks, der nogensinde er fanget på en fiskestang i Danmark.

Med en vægt på 20,4 kilo og en længde på 121 centimeter burde der være nok til flere hundrede laksemadder i den kommende tid.

- Da jeg så fisken første gang, troede jeg, det var en 10 kilos, men den virkede godt nok tung, fortæller den 67-årige Laurids Melgaard til Jydske Vestkysten.

Indtil lørdag var hans personlige fiskerekord på blot seks kilo.

Det tog en halv time at hale krabaten i land, og da den endelig nåede bredden var Laurids Meldgaards medbragte net alt for lille til at hive den det sidste stykke op på bredden. En anden lystfisker måtte derfor tage hænderne i brug.

Laksen på 20,4 kilo er sandsynligvis den største, der nogensinde er fanget i Varde Å og markerer et foreløbigt højdepunkt i en sæson, der giver de lokale lystfiskere noget at snakke om.

Nummer to, tre og fire på listen over lokale rekordlaks blev alle fanget tidligere på måneden og vejer 17, 18 og 19 kilo.

- Det er da helt sindssygt. Det er åbenbart året, hvor vi får de store fisk, siger formanden for Varde Sportsfiskerforening, Jørgen Bohnensach.

Foreningen vil nu forsøge at skaffe 20.000 kroner til at få udstoppet lørdagens rekordlaks.