BT TV har fået Carsten Olsen, bedre kendt som Den Skaldede Kok, til at vise, hvordan man får en flæskesteg med sprød svær.


BT TV har fået Carsten Olsen, bedre kendt som Den Skaldede Kok, til at vise, hvordan man får en flæskesteg med sprød svær.


Det vigtigste er, at sværen er ridset korrekt. Selvom flæskestegen er ridset, når du køber den, så vil den ofte ikke være ridset nok. Se derfor alle ridser efter og sørg for, at alle svær er skåret ned til kødet.

Gnid godt med groft salt på sværen og ned mellem sværene.

Sæt laurbærblade fast i nogle af ridserne.

Steg flæskestegen ved 200 grader, og sørg for at ovnen er ordentlig varm, når du sætter stegen ind.

Brug et stegetermometer. Ved 62 grader er stegen rosa, ved 65 grader er den svagt rosa og ved 68-70 grader er den gennemstegt.

Det er rigtig vigtigt, at man hver 15-20 minutter lige åbner ovnen og får dampen ud af ovnen. Så får man en dejlig sprød svær.