En lille familie fra Sydjylland er formentlig rigtig glade for deres hund, Molly, i dag.

I nat sørgede hunden nemlig for, at to af husets beboere - en ung kvinde på 27 år og hendes 3-årige datter - slap levende ud, da der udbrød brand på gården.

Mor og datter lå og sov på husets første sal, da branden brød ud i stueetagen. Det registrerede hunden Molly, som begyndte at gø så højt, at den unge kvinde vågnede. Kun for at opdage at huset var fyldt med røg.

LÆS OGSÅ

Flammerne gjorde det umuligt at flygte ned gennem stuehuset, så mor og datter var fanget på første sal. Her flygtede moderen med sin lille datter i favnen ud af et vindue og ned på et halvtag. Derfra kunne hun springe i sikkerhed på gårdspladsen.

Alt sammen takket være hunden Molly. Havde hun ikke advaret sin familie om branden, er det ikke sikkert, de var nået ud i tide.

Ifølge dyreadfærdsterapeut Anni Schrøder fra Dansk Adfærdsklinik er det en instinktiv reaktion fra hunden.

»Den begynder at gø for at sige, at der er noget rivende galt. Hunde er et flokdyr, og når der er fare på færde, reagerer den ved at advare sin flok og fortælle dem, at de skal gøre noget. I dette tilfælde er familien hundens flok, som den forsøger at advare,« forklarer Anni Schrøder.

LÆS OGSÅ

Hun forklarer samtidig, at hunden kan lugte røg meget før mennesker kan, fordi dens lugtesans er væsentligt bedre.

Mens menneskets lugte slimhinde kun breder sig over fem kvadratcentimer og indeholder 5 millioner lugtesanseceller, hvis man breder den ud, så breder hundens lugte slimhinde sig over 250 kvadratcentimeter og indeholder hele 220 millioner lugtesanseceller.

»Så derfor vil den også opdage en brand væsentligt tidligere end mennesker,« siger Anni Schrøder.

Hunden Molly undslap fra flammerne under redningsarbejdet og var et kort stykke tid forsvundet. Hun er dog blevet fundet igen, melder Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Også moderen får stor ros for den måde, hun reagerede på i en meget presset situation.

»Det er rigtig flot reageret. Der har været rigtig mørkt og ikke meget tid til at tænke sig om, så det var utroligt flot i den pressede situation,« siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.