Der gik ikke nogle historiske værdier tabt, da Den Gamle By blev oversvømmet under det voldsomme uvejr, der søndag ramte Aarhus

Det er status dagen derpå.

- Der er ikke sket nogen uoprettelige materielle skader, men det er da klart, at der er fugt nogle steder, siger Merete Pallesen, pressekoordinator for Den Gamle By

Hun fortæller dog, at det var et værre mas. Seks kloakpumper kæmpede nemlig hele aftenen for at redde en Østjyllands store turistattraktioner mod at blive oversvømmet. Og det endte heldigvis godt.

- Det var heldigvis ikke værre end som så, og nu er alt som det plejer at være. Vi åbner normalt i dag, siger Merete Pallesen.

Skybrud lukker flere veje omkring Aarhus


Også Århus Universitetshospital i Skejby blev hårdt ramt af skybruddet. På et tidspunkt stod vandet op til en meters højde i en af vejene ud for hospitalet.

- Nogle kældre på hospitalet har også været oversvømmet, siger vagthavende ved Østjyllands Politi Jens Fonseca til BT.

Politiet benytter samtidig muligheden for at advare om, at man skal være påpasselig med ikke at blive syg af kloakvand i forbindelse med det kraftige regnskyl og oversvømmelse.

* Man bør derfor vaske hænder og skifte fodtøj, når man går indendørs.

* Har ens køkkenhave været udsat for oversvømmelse af kloakvand, så bør man koge grøntsagerne inden man spiser det - eller kassere det.

* Forurenet sand i sandkassen bør kasseres.

* Tøj fra tørresnoen, der er forurenet af kloakvand bør koges ved mindst 80 grader.

* Du bør ikke opholde dig for længe i lokaler, der er oversvømmet - herunder kældre.