Har du billeder af snefaldet natten til tirsdag, så vil vi gerne høre fra dig. Send en mail med billedet til 1929@bt.dk.

Efterårets første omgang blivende sne er landet herhjemme.

Selvom mange nok er vågnet op til kolde temperaturer og frost på vejene, så er det uden nævneværdige mængder nedbør. Men et enkelt sted i landet er efterårets første blivende sne faldet.

I det nordsjællandske ved Helsingør og omegn er der faldet sne, som tirsdag morgen fortsat ligger på jord, tage og biler.

Det fortæller den vagthavende ved DMI, Steen Rasmussen:

»Ja, det er rigtigt. Der har været en byge ind fra Kattegat, som har haft nedbør med sig. Og der er faldet sne. Der har tidligere været hvidt andre steder i landet, men på grund af frostvejret, så bliver det her liggende til morgen,« siger Steen Rasmussen.

Man skal dog ikke forvente, at sneen i og omkring Helsingør bliver liggende resten af dagen. Som solen kommer frem, stiger temperaturerne, og med det forsvinder sneen også.

Og den lille mængde sne, der er faldet i det nordsjællandske, ser også ud til at blive det eneste i denne omgang, oplyser Steen Rasmussen.

»De kommende dage bliver vejret mildere. Og allerede natten til onsdag får vi varmere temperaturer. Faktisk får vi den finurlige situation, at temperaturerne natten til onsdag vil være varmere end i dag om dagen,« siger Steen Rasmussen.

Det mildere vejr ser desuden ud til at fortsætte - og faktisk kan det gå hen og blive helt lunt de kommende dage.

»Onsdag og torsdag får vi temperaturer mellem 8-13 grader, hvilket er ret sjældent for årstiden,« siger Steen Rasmussen.

Har du billeder af snefaldet natten til tirsdag, så vil vi gerne høre fra dig. Send en mail med billedet til 1929@bt.dk.